“Maldita sea”, una novel.la negra, va ser la guanyadora de la 7a. edició del Premi Literari Delta, concurs de narrativa escrita per dones. Sonia Martín, l’autora, resident a Viladecans, va recollir el Premi de mans d’Alba Bou, regidora de les Dones del Prat, municipi amfitrió. La posició finalista va ser compartida per Núria Ruiz, de Gavà, amb “Puntes de sabata”, i la pratenca Mar Gonzàlez amb l’obra “Los mares de la luna”

El Premi Literari Delta de Narrativa escrita per dones és un certamen literari organitzat per nou ajuntaments i biblioteques de la comarca: Begues, Castelldefels, Gavà, El Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Vicenç dels Horts i Viladecans, amb el suport del Consell Comarcal del Baix Llobregat.

El principal objectiu d’aquest premi és visibilitzar, donar a conèixer i fer un reconeixement públic de les obres literàries realitzades per les dones. Es pretén també encoratjar a les dones a desenvolupar els seus potencials creatius a través de l’escriptura i promoure així la igualtat d’oportunitats entre homes i dones en la literatura.

A l’edició d’enguany, el Premi Literari Delta ha generat tot un seguit d’accions comunitàries gratuïtes que es faran a tots els municipis, com ara els tallers d’escriptura (entre les talleristes hi ha l’Escola d’Escriptura Ateneu Barcelonès) i també cursos amb docents universitàries del Grup de Recerca Creació i Pensament de les Dones.

L’acte va comptar amb la participació de Najat El Hachmi, escriptora i membre del Jurat, i el grup de música medieval Joglaresses que van actuar davant de les més de 100 persones que van assistir al lliurament.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here