El sistema educatiu del nostre país ha de ser la principal eina de lluita contra les desigualtats

El sistema educatiu del nostre país ha de ser la principal eina de lluita contra les desigualtats. Una escola catalana amb vocació de servei públic, gratuïta, diversa i inclusiva i, molt important, compensadora de desigualtats. “Una escola de qualitat per a tothom que cal preservar davant els atacs que arriben des del Govern de Rajoy amb la LOMCE i de la dreta catalana amb la davallada d’inversió, desaparició de la sisena hora i desmantellament del model d’escola inclusiva.”

Fa uns dies coneixíem una dada preocupant, amb els resultats de l’Avaluació Internacional d’Estudiants de l’OCDE, (PISA 2012), on es parla d’un clar augment de la desigualtat: hi ha 35 punts de diferència entre els alumnes amb un nivell socioeconòmic alt i els de nivell baix.

El Grup Parlamentari Socialista ha presentat esmenes als pressupostos per tal que al 2014 el Govern garanteixi la despesa en educació del pressupost 2012 i en tot cas destinar-hi més recursos, en compliment de la disposició final tercera de la Llei 12/2009, d’educació, sobre inversió en educació res¬pecte el PIB. En la mateixa línia, demanem que s’asseguri el manteniment de les Escoles Bressol, les beques menjador i les obres i rehabilitacions necessàries pel desenvolupament del procés educatiu en unes condicions dignes.

El PSC ha tingut un paper molt actiu en el control de l’acció del Govern en matèria d’ensenyament i en l’elaboració d’alternatives. “Ens preocupen les polítiques educatives i també les condicions en les que es desenvolupa el procés educatiu. Per això hem traslladat a esmenes les reivindicacions de les comunitats educatives dels diferents municipis.” Una mostra ha estat l’Institut Bruguers de Gavà, forçant el compromís de la conselleria amb la Resolució 341/X on s’insta al Govern a la reforma integral del centre.

També, durant aquest any hem donant veu al nombrós col·lectiu de pares i mares de l’Escola Cau de la Guineu de Corbera de Llobregat a través de diverses resolucions sobre la construcció i la posada en marxa de l’Escola, i requeriment de partida pressupostària a través d’esmenes davant la voluntat de no incorporar cap partida per finalitzar la II fase de l’Escola als Pressupostos 2014 de la Generalitat de Catalunya.
Des de la convicció que l’Educació marca la diferència entre una societat desigual una i una societat amb justícia social i igualtat d’oportunitats, des del Grup Parlamentari del PSC hem fet esmenes a uns pressupostos que obliden equipaments essencials pels nens i nenes de la nostra comarca:

– Completar l l’execució de la construcció de l’Escola Abrera
– Preveure el projecte i execució de l’ampliació de L’institut Voltera d’Abrera – La transformació de l’Escola Josep Guinovart en IES-Escola a Castelldefels.
– La finalització de la II Fase de l’Escola Cau de la Guineu de Corbera.
– La remodelació integral de la coberta del CEIP Mediterrània de Cornellà.
– La remodelació i ampliació de L’IES Joan Miró de Cornellà.
– La construcció d’una nova pista esportiva i dotació de tallers i laboratoris de l’IES i FP Miquel Martí i Pol de Cornellà.
– Preveure el nou aulari, urbanització de l’ampliació del pati amb construcció d’una pista esportiva a L’IES I FP Esteve Terrades de Cornellà
– Preveure l’arranjament del pati del CEIP Mare de Déu de Montserrat de Cornellà.
– La construcció de lavabos a les aules de P3 al CEIP Antoni Gaudí de Cornellà.
– Dotar dels recursos necessaris per convertir L’Escola Sant Ildefons d’infantil i primària en una escola-institut al curs 2014/2015 a Cornellà.
– La construcció de l’IES Bruguers de Gavà.
– La transformació de l’Escola Gavà Mar en Institut Escola de Gavà
– Preveure el projecte de remodelació integral del CEIP Àngel Guimerà de Pallejà.
– L’ampliació de l’IES Montserrat Colomer de Sant Esteve Sesrovires
– Projecte executiu de l’Escola Mediterrània de Viladecans.
– Preveure el projecte executiu del Vè IES a Viladecans.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here