La consellera de Benestar i Família també afirma que el Departament d’Ensenyament està treballant en reformar els criteris d’adjudicació per homogeneïtzar les ajudes, i que el Govern treballa tenint en compte la particularitat del Baix Llobregat. Munté, ha lamentat la mort d’una nena en l’incendi que s’ha produït la nit d’aquest diumenge a Balaguer (Lleida)

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a situació de crisi i l’augment de la població a la comarca, han fet que les beques menjador registréssin un fort increment al Baix Llobregat. El pressupost de la Generalitat, de 3,014 milions, només permetia atendre al llarg del curs el 60% de les sol·licituds, deixant desatesos uns 3.600 infants, segons va alertar el Consell Comarcal.

La institució ho va denunciar en una roda de premsa, a la que el Govern va respondre que “atendrà tots els nens i nenes amb privació alimentària”.

El president del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Joaquim Balsera, ha reivindicat davant la consellera de Benestar Social i Família de la Generalitat, Neus Munté, que es prioritzin els recursos públics i es posin en marxa accions per part del govern català davant la situació d’”emergència social” que pateix la comarca. El president del Consell ha reclamat que s’estableixi una actuació política a curt termini que serveixi per fer front a les necessitats dels municipis de la comarca “des de la perspectiva de la cooperació i el treball en xarxa entre administracions”.

La consellera de Benestar Social, Neus Munté, ha anunciat avui que els pressupostos del 2014 inclouran una ampliació de la partida per a beques menjador per tal de poder cobrir l’increment de la demanda sobrevinguda a causa de la crisi.

Tot i que no ha concretat quina serà la xifra final, perquè és matèria del Departament d’Ensenyament, Munté sí que ha avançat que aquesta serà “substancial” per permetre “resituar l’accés i el funcionament ordinari” de les ajudes de cara al curs vinent.

Munté, que aquest dilluns ha participat en una trobada de la Taula de Serveis Socials del Baix Llobregat, també ha explicat que ja s’està treballant en la reforma dels criteris d’adjudicació, per tal d’homogeneïtzar les ajudes.

Solucions urgents

El Consell Comarcal ha demanat a la consellera que s’incrementin i es prioritzin els recursos públics en funció de les necessitats socials que té el país i la comarca del Baix Llobregat en concret. Recursos que segons el president del Consell Comarcal, Joaquim Balsera, s’han de destinar a lluitar contra l’exclusió social, i per exemple, a l’increment de les dotacions per a les beques de menjador o a garantir una renda mínima familiar perquè els seus membres puguin accedir als serveis bàsics.

Durant la seva compareixença davant dels mitjans la consellera ha parlat de que el Govern treballa tenint en compte la particularitat del Baix Llobregat. Neus Munté ha dit que “el Govern reconeix que les situacions d’emergència social són desiguals en el territori” i que comarques com el Baix Llobregat precisen d’un tractament específic i prioritari.

Balsera ha explicat que el Consell està realitzant tasques per atraure inversions econòmiques a la comarca tot i que les xifres d’atur continuen essent més grans que a la resta de Catalunya. “Ens calen solucions urgents a situacions que no són puntuals, sinó que la crisi les està consolidant malauradament tot afectant moltes famílies”.

Condol per la mort d’una nena a un incendi a Balaguer

La consellera de Benestar Social i Família de la Generalitat, ha lamentat la mort d’una nena en l’incendi que s’ha produït la nit d’aquest diumenge a Balaguer (Lleida) i ha expressat la seva “commoció” perquè es produeixen successos com aquests.

Després d’assistir a la reunió de la Taula de Serveis Socials del Baix Llobregat, Munté ha dit que l’incendi ha estat un cas “desgraciadíssim” i que commou a tots que puguin produir-se aquestes situacions.

A preguntes dels periodistes després de conèixer-se que la causa del foc podria ser una estufa de llenya que escalfava l’habitació en la qual dormia la nena amb la seva família, la consellera ha explicat que “s’està treballant en mesures perquè les persones amb dificultats econòmiques puguin disposar de la denominada treva energètica, és a dir, que no hi hagi talls de subministrament per impagament”.

Munté també ha dit que aquestes mesures inclouran que les persones amb pocs recursos econòmics “tinguin accés a una sèrie d’ajudes i instruments que facin que això no es pugui produir”.

“Jo no relacionaria un fet tan desgraciat com aquest ni voldria que es generés més alarma de la qual correspon, més enllà de lamentar que s’hagi produït aquest accident i la mort d’aquesta menor”, ha conclòs la consellera en relació al sinistre de Balaguer.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here