Segons l’Informe Mensual d’Atur Registrat, que publica l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat, l’atur registrat a la comarca s’ha situat en 70.641 persones, augmentant respecte el mes anterior en 18 persones (+0,0%), mantenint-se la taxa d’atur registrat en el 16,6%

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]n termes internanuals disminueix l’atur registrat en tots els àmbits territorials. El nombre de persones registrades a les oficines al Baix Llobregat és de 1.277 persones menys respecte a novembre de 2012.

L’augment de l’atur del mes de novembre s’ha observat entre els homes (199 més), ja que entre les dones l’atur registrat disminueix (181 menys). Tot i amb això, les dones continuen tenint una taxa d’atur registrat superior a la masculina (18,2% davant el 15,1%).

Per edats, aquest mes augmenta l’atur en tots els grups d’edat a excepció del grup d’entre 25 i 44 anys on aquest disminueix (-101). Entre els més grans de 44 anys s’incrementa en 75 les persones aturades registrades.

Per sectors i activitats econòmiques, en relació amb el mes anterior, l’atur augmenta sobretot entre aquelles persones sense ocupació anterior, les que tenien una ocupació en el comerç, restauració o hoteleria i estaven ocupades en l’administració pública i educació. Tot i això, disminueix el grup de persones aturades provinents de la indústria i del sector de la construcció. Respecte novembre de 2012 destaca la disminució de les persones aturades provinents de la construcció, del sector industrial i de serveis a la producció.

Aquest és el llistat d’atur per poblacions, on destaquen com a localitats amb menys persones aturades, Sant Just (10%), Santa Coloma de Cervelló (11,4%), Begues (11,4%) i  Collbató (11,4%). Per contra, les poblacions amb més atur del Baix Llobregat són Sant Vicenç dels Horts (21,2%) i Esparreguera (19,1%).

aturpoblacionsnovembre2013

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here