Aquest any 2013 es celebrarà, els dies 13, 14 i 15 de desembre de la ja tradicional Fira Avícola de la Raça Prat. Aquest esdeveniment és un dels factors dinamitzadors més importants per a la recuperació, consolidació i difusió del pollastre del Prat com a raça autòctona i producte de qualitat agroalimentària

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a Fira ha popularitzat l’aviram autòcton del Prat entre els pratencs i pratenques i, també, l’ha fomentat, com un aliment d’origen i qualitat , tant a la comarca del Baix Llobregat com a tot Catalunya. A més a més, ha contribuit al seu foment introduint-lo en el sector de la restauració.

La campanya comercial nadalenca, a l’entorn de la celebració de la Fira Avícola, concentra el punt màxim de comercialització dels pollastres i capons del Prat. Un pollastre que per la seva qualiat ha merescut el distintiu comunitari de la IGP (Indicació Geogràfica Protegida) que s’atorga als millors aliments Pollastre i Capó del Prat. Al pavelló avícola i ramader de la fira són presents una mitjana de 20 criadors i productors que representen el 90% dels pagesos locals.

Al recinte de la Fira Avícola, a l’aparcament provisional de Cal Gana, es podrà visitar el Pavelló Avícola, agrícola i ramader, l’Espai Gastronòmic, l’estand municipal, el pavelló de la Mostra d’Entitats, el pavelló de la Mostra Comercial i el sector de parades de la fira mercat al carrer.

Al pavelló Avícola, trobarem l’exposició de galls i gallines pota blava, la mostra ramadera i una exposició selecta de productes agrícoles del territori. També trobarem el pavelló de l’Espai Gastronòmic, el restaurant de la Fira,  que per segon any gestionarà l’associació de restauradors locals Gastronomia i Turisme.

El pavelló de  la 26a Mostra Comercial acollirà una seixantena d’expositors, empreses de comercials i de serveis, empreses municipals, etc. També trobarem l’estand del Consell de Comerç del Prat, la Cooperativa Agrícola del Prat, les cooperatives de vivendes del Prat, lo l’estand dels Mercats del Prat,  La Porta del Delta, entre d’altres entitats vinculades a la promoció del comerç local,  l’economia del turisme i mediambientals.

Les associacions i entitats locals les trobarem de nou en el marc de la 11a edició de la Mostra d’Entitats, veritable punt de trobada anual del teixit associatiu i la ciutadania del Prat.

La 40a edició de la Fira Avícola arriba amb una agenda plena d’activitats, jornades, activitats gastronòmiques, lúdiques i culturals com la campanya gastronòmica “A la fira el Pota Blava a taula”; el concurs exposició d’aviram de la raça Prat; els premis del Concurs Exposició d’aviram de Raça Prat i a les millors paneres amb productes agrícoles; els Premis del Concurs d’Aparadorisme i el reconeixement als establiments comercials més antics del Prat; el Ral•li de la Fira de cotxes antics i tot un seguit d’exposicions i activitats diverses.

La restauració local pren impuls i prepara tota una programació de showcooking  amb una variada proposta gastronòmica dels restaurants del Prat que tindrà lloc a l’espai central de la Mostra Comercial durant el cap de setmana de la fira.

26a Mostra Comercial

En el marc de la 40a Fira Avícola de la Raça Prat es celebra la 26a Mostra Comercial i la Fira Mercat al carrer .

La 26a Mostra Comercial del Prat és un punt de trobada entre els comerciants i consumidors, visitants de la fira, on es poden adquirir una gamma amplia de productes i serveis, alimentació, artesania, etc.

A la Mostra Comercial del Prat prenen rellevància els productes agroalimentaris autòctons de qualitat, productes alimentaris artesanals, la gastronomia local i la presència de les empreses i de les associacions del comerç local.

Espai Gatronòmic

Pota Blava
L’Espai Gastronòmic de la Fira presenta una especial oferta de degustació del pota blava i la carxofa Prat per a tots els públics: l’Esmorzar de Pagès, que podrem degustar el dissabte i el diumenge al matí, el Menú Especial de la Fira, els tastets de degustació, les croquetes pota blava i una àmplia gama de preparats per endur-nos i assaborir a casa.

Aposta pels productes de proximitat 

L’Associació Gastronomia i Turisme (AGT) celebrarà, amb el Fira Tapa Pota Blava, el final de festa del Quinto Tapa (www.quintotapa.cat), una acció gastronòmica de la restauració local, cada cop més popular, que aposta pels productes autòctons i de proximitat del Parc Agrari del Baix Llobregat, com el pollastre pota blava o la carxofa Prat.

Tiquets per a tapes i cervesa

En el marc de la Fira podreu tastar qualsevol de les propostes més innovadores del Quinto Tapa d’enguany. El Fira Tapa consistirà en un espai on els més de 30 restaurants participants del Quinto Tapa 2013 oferiran la seva tapa pota blava. Hi tindreu l’oportunitat de degustar diverses tapes en un mateix lloc. Uns tiquets al preu de 10 € cadascun ens permetran comprar 4 tapes i dues cerveses Damm.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here