Un centenars de col·laboradors de La Passió van conèixer de primera mà el projecte del musical “Fang i setge”, que vol explicar els fets ocorreguts durant el Setge de Barcelona de 1714. Els encarregats d’explicar el projecte van ser els seus impulsors, els olesans Joan Font i Xavi Povill. L’obra, que es troba en ple procés d’elaboració, serà interpretada per a actors i actrius de primera línea sota la direcció del ‘comediant’ Joan Font

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l musical “Fang i setge” està en procés d’elaboració, però per fer-se realitat necessita de la implicació de la societat civil olesana. A més s’ha d’aconseguir un ambiciós pressupost de de 600.000 euros. De fet el pressupost real puja fins a 800.000 euros. Els primers 600.000 s’espera que es puguin aconseguir a través d’aportacions públiques i privades (bona part a través del micromecenatge), i els 200.000 euros restants s’assolirien amb les primeres representacions, encara a Barcelona.

Segons els responsables del projecte, la voluntat és poder estrenar-lo a Barcelona durant la propera tardor per, un cop estrenat, fer temporada a La Passió d’Olesa.

A la presentació hi van assistir pràcticament tots els professionals implicats en el musical “Fang i setge”: Marc Rosich, Josep Pedrals i Marc Angelet, responsables del text i dramatúrgia; com també l’equip de direcció, encapçalat per Joan Font, amb la col·laboració de Xavi Povill. L’únic que no podia assistir era el compositor Salvador Brotons, que es trobava a Israel per motius professionals.

L’equip de direcció es troba, en aquest moment, amb tres reptes damunt la taula: acabar el musical en sí (que està en procés de creació), esperonar als col·laboradors de La Passió perquè s’hi impliquin i, finalment, aconseguir els 800.000 euros que calen per fer-lo realitat. Malgrat tot, l’energia, el talent i la força del projecte fa que Joan Font i Xavi Povill estiguin molt il·lusionats amb aquest gran musical, malgrat el gran repte econòmic que això significa.

Un centenar de col·laboradors de La Passió van assistir a la presentació del musical “Fang i setge” i, segons van declarar als micròfons d’Olesa Ràdio, majoritàriament van dir trobar molt encertat el projecte i van assegurar que, segur, s’hi voldran implicar.

Qui vulgui conèixer el projecte, fer-hi aportacions o implicar-s’hi, ho pot fer a través del www.facebook.com/fangisetge.

Font: Departament de Comunicació de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here