L’Home del Mil·lenni marxarà cap a Barcelona el dia 14 de desembre, festivitat de Sant Nicasi, en el marc d’un gran espectacle i tornarà a ocupar el seu lloc a Gavà el 2 de gener

L’alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, la segona tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens, i el director artístic de la Fura del Baus, Pep Gatell, van signar ahir els convenis de col·laboració per formalitzar la cessió temporal de l’Home
del Mil·lenni per protagonitzar la festa de Cap d’Any a Barcelona i garantir la correcta manipulació i conservació de la figura.

Balsera, va valorar positivament el fet que “un dels gavanencs més il·lustres, com és l’Home del Mil·lenni, marxi uns dies a Barcelona per formar part d’una icona molt més gran, que projectarà la capital catalana, Barcelona, arreu del món” i va desitjar que aquesta vinculació amb la Fura dels Baus i amb l’Ajuntament de Barcelona “tingui continuïtat en el futur, ja que volem que la figura sigui el símbol fixe en la celebració de l’entrada d’any a la ciutat de Barcelona i què Gavà tingui protagonisme a través del nostre ambaixador”.

La segona tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens, va explicar que l’Home del Mil·lenni “serà el gran protagonisme en un esdeveniment que situï Barcelona, entesa des de la seva capitalitat metropolitana i catalana, en un referent
internacional”. Recansens va destacar que “Barcelona és una ciutat que es reiventa constantment, que destaca pel seu talent, per la seva creativitat i això la fa estar sempre en el punt de mira. La Nit de Cap d’Any, l’Home del Mil·lenni s’omplirà de castellers i cobrarà vida per abraçar el nou any en un espectacle que oferirà un missatge molt nostre, molt de país”.

L’Home del Mil·lenni marxarà cap a Barcelona el dia 14 de desembre, festivitat de Sant Nicasi, i tornarà a ocupar el seu lloc a Gavà el 2 de gener. El seu adéu esdevindrà una gran festa, ja que coincidint amb el desmuntatge de l’escultura, s’organitzarà un matí
ple d’activitats sota la coordinació artística de la Fura dels Baus. Balls, gegants i gegantons i foc amenitzaran els treballs de retirada i trasllat de l’escultura, un procés que serà en si mateix espectacular. El director artístic i fundador de La Fura, Pep Gatell, ha fet una crida a la ciutadania, sobretot als més petits, perquè dissabte hi participin de la festa: “Volem que els nens i nenes vinguin i vegin com l’Home del Mil·lenni deixarà el seu esperit en un “mini jo” que en el seu temps representava el Bill Gates. En aquí, els infants podran clavar els seus desitjos per a l’any vinent i que tothom pugui llegir-los i aprendre de les seves idees”.

Una icona de Gavà

Amb motiu del canvi de mil·lenni la Fura va dissenyar l’Home del Mil·lenni per  protagonitzar la festa celebrada el 31 de desembre de 1999 al centre de Barcelona, un  macroespectacle al qual van assistir desenes de milers de persones. L’Home del Mil·lenni és una estructura de ferro de 15 metres d’alçària, que representa, segons la descripció que en va fer la Fura, una quimera entre la màquina i un organisme que confon i barreja les fronteres del gènere masculí i femení i les races i classes socials.

En aquells moments, la Fura dels Baus comptava amb instal·lacions a Gavà, en les quals emmagatzemava, entre d’altres elements, l’Home del Mil·lenni. El 5 desembre de 2001, la Fura dels Baus i l’Ajuntament van formalitzar un conveni que establia la cessió
gratuïta de l’espectacular estructura a la ciutat, sense detriment de la propietat intel·lectual de la figura que continua a mans del grup teatre. Des d’aleshores va quedar instal·lada al nou gran espai verd que es va inaugurar el 16 de desembre del mateix any i
que va passar a rebre el nom de Parc del Mil·lenni.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here