Els pròxims quatre dissabtes, els carrers Francesc Macià i Lluís Pasqual Roca de la localitat baixllobregatina es reservaran com a zones de passeig per a vianants

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’Ajuntament santboià assajarà durant els dissabtes d’aquest Nadal un projecte de dinamització econòmica i social basat en la creació d’una gran àrea de passeig de més d’1 km de longitud entre els mercats de Sant Jordi i La Muntanyeta. La iniciativa pretén ajudar a recuperar l’economia local i treballar per una “ciutat per a les persones”.

El lema del projecte és “Viu el carrer!”. Els dissabtes del 14 de desembre al 4 de gener, l’eix Francesc Macià-Lluís Pasqual Roca tindrà un ús exclusivament per a vianants (entre els carrers Cerdanya i Oviedo). Aquesta zona és un dels centres neuràlgics de la vida ciutadana de Sant Boi. El projecte vol facilitar-hi la màxima comoditat com a zona de passeig, compres i convivència.

El recorregut per a vianants estarà connectat amb els mercats no sedentaris dels carrers Tres d’Abril (Mercat de Sant Jordi) i Riera Basté (Mercat de la Muntanyeta). A més, un mercat provisional s’instal·larà als carrers Víctor Balaguer i Oviedo per prolongar l’àrea de passeig fins a la plaça del Mercat Vell. També hi haurà un mercat d’artesania (WeArt) al carrer de Lluís Pasqual Roca. Les associacions de comerciants organitzaran durant aquests dies activitats de dinamització (tallers i actuacions musicals, per exemple).

La circulació de vehicles es tallarà a la zona durant bona part de la jornada des de Francesc Macià/Cerdanya (La Farola) fins a Lluís Pasqual Roca/Oviedo (benzinera) i a l’entorn del mercat dels carrers Oviedo i Víctor Balaguer. El trànsit que circula habitualment per l’eix Francesc Macià-Lluís Pasqual Roca es conduirà aquests dies pels carrers Pau Claris i Joan Miró . En direcció contrària es podrà circular amb total normalitat. Aquests canvis també afectaran la ruta d’algunes línies d’autobús, que comptaran amb noves parades provisionals a Pau Claris.

Com a alternatives per aparcar els vehicles, l’Ajuntament proposa l’aparcament d’autocars del carrer Baldiri Aleu (gratuït) i els aparcaments públics soterranis de Baldiri Aleu, Mercat de Sant Jordi i plaça del Mercat Vell (gratis les dues primeres hores).

En altres punts de la ciutat també s’organitzaran activitats durant aquests dies. Al Mercat de Torre de la Vila i a la plaça Generalitat hi haurà parades d’artesania.

Plànols de situació i informació detallada

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here