Un any més, la localitat de Sant Boi de Llobregat acollirà la celebració del Cros Solidari per la Salut Mental organitzat pel Parc Sanitari Sant Joan de Déu, el Club Atletisme Sant Boi i l’Ajuntament de la localitat. El Cros, que aquest any arriba a la seva vuitena edició, es disputarà aquest diumenge 15 de desembre

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’edició d’enguany serà espec cial i es que tindrà una padrina de luxe: Anna Vives. L’Anna és una noia amb Síndrome de Down que ha creat la seva pròpia tipografia de lletra. L’objectiu d’aquesta iniciativa, que també vol representar a tot un col·lectiu, és poder difondre i potenciar els valors associats a la lletra: la igualtat social i la importància de el treball en equip sumant capacitats (www.annavives.com).

Esportistes com Jorge Lorenzo o Andrés Iniesta ja li han mostrat el seu recolzament i han utilitzat la seva tipografia.

La tipografia d’Anna Vives, doncs, al igual que els valors en els quals es recolza el Cros Solidari per la Salut Mental, promociona i fomenta la igualtat social, lla integració i la solidaritat entre les persones independentment del seu estat físic i/o mental.

En aquest sentit, la tipografia d’Anna Vives s’ha fet servir per a tota la difusió del Cros, i el Parc Sanitari Sant Joan de Déu la farà servir també per a tota la seva línea oberta amb les escoles i la ciutadania en general.

Pel que fa a la disputa del 8è Cros Solidari per la Salut Mental, el Parc de la Muntanyeta acollirà aquesta prova esportiva i solidària on hi haurà curses de diverses modalitats per un total de més de 1000 corredors i corredores. Primer serà el torn de les curses per a participants als Jocs Escolars. Després es podrà veure la categoria de Salut Mental i, un cop finalitzada aquesta cursa, es disputarà la categoria OPEN Popular.

El Cros Solidari per a la Salut Mental pretén conscienciar-nos sobre la realitat de la malaltia mental, fer-la visible i valorar-ne la importància social. I un any més, la celebració d’aquesta activitat servirà com a exemple d’integració social.

El Cros Solidari està inscrit a la lliga de Championchip, en el circuit de curses populars. Les curses de categoria infantil formen part del conjunt de cros organitzat pel Consell Esportiu del Baix Llobregat en el marc dels Jocs Esportius Escolars.

La recaptació del Cros Solidari per la Salut Mental es destinarà a projectes de recerca en malalties mentals.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here