Després de la presentació a l’abril passat del nou projecte de Procés Constituent que van fer al programa “Singulars” de TV3 els seus promotors principals, Arcadi Oliveres i Teresa Forcades, van començar les presentacions públiques arreu del territori.

L’arrencada d’aquests actes públics es va iniciar a la nostra comarca amb dos presentacions, la primera a Molins de Rei, on Teresa Forcades va compartir taula amb representants de ICV, EUiA, la CUP i RG-EA i una altra, només unes hores després a Cornellà, on un miler de persones van omplir la sala d’actes i el pati d’una coneguda entitat d’aquesta ciutat, en aquest cas acompanyàvem la Teresa tot un seguit d’activistes socials del municipi. Feia temps que una convocatòria per presentar un nou projecte polític no comptava amb una acollida tan gran.

I és què aquesta nova proposta, el Procés Constituent, vol promoure justament això, la participació directa de la ciutadania, sense la qual no serà possible una altra forma de fer política, la implicació d’activistes dels diferents moviments socials que tants elements renovadors aporten i la confluència de les diverses sensibilitats de l’esquerra transformadora sense la qual no serà possible una representació política amb força suficient pels reptes i canvis que són necessaris.

Durant els últims mesos, l’èxit de les presentacions i les expectatives aixecades pel Procés Constituent s’han multiplicat a tot Catalunya. Més de 46.000 persones s’han adherit al manifest fundacional i s’han constituït prop d’un centenar d’assemblees locals i sectorials. Gairebé 3000 d’aquestes persones són del Baix Llobregat i a 16 municipis de la comarca hi ha assemblees locals.

Amb l’acció “Encerclem La Caixa”, en connexió amb la Via Catalana, l’onze de setembre, el discurs polític exposat a l’acte públic de presentació a Montjuïc el passat octubre i la recent participació a la campanya unitària de protesta contra el projecte antisocial de Pressupostos 2014 de la Generalitat, el Procés Constituent ha volgut deixar clares les seves exigències: drets nacionals i drets socials són inseparables, cal lluitar contra les mesures d’austeritat imposades per la política neoliberal i cal una nova política favorable a les classes populars.

Per una República Catalana del 99% -amb salaris i pensions dignes, sense atur i desnonaments, amb una economia solidaria i ecològica, on les dones ho puguin decidir tot, sense llei d’estrangeria, sense exèrcit- és part del contingut de l’actual campanya del Procés Constituent que culminarà el pròxim 22 de desembre en una Assemblea General, on aquest moviment socio-polític vol consolidar-se com un nou agent del canviant mapa polític català que promogui l’empoderament popular i la unitat dins la diversitat, en uns moments tan decisius pel futur del nostre país.

Una comarca com el Baix Llobregat, per la seva composició, amb la seva trajectòria històrica i amb tot el potencial social i polític acumulat ha de jugar un paper important en el canvi necessari d’un règim polític cada vegada més des legitimat i una política econòmica de retallades i privatitzacions que només afavoreixen una minoria. Des de el Procés Constituent ens movem perquè la gent del Baix desperti i torni a fer d’aquesta comarca un exemple de lluita per la llibertat i la dignitat.

 

Pedro Carrión Pardo

Assemblea Local de Sta. Coloma de Cervelló

(membre de la Comissió d’Extensió del Procés Constituent) 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here