La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio ja havia recaptat més de 9.500.000 euros, en l’actualització que es va fer al voltant de la una de la matinada. Milers d’entitats d’arreu del país van organitzar activitats populars per recaptar diners per la investigació de les malalties neurodegeneratives. Arreu del Baix Llobregat es van celebrar múltiples activitats per a recolzar La Marató

“Naixem amb 100.000 milions de neurones. Amb el pas del temps, algunes es van perdent i moren, però el nostre cos només és capaç de crear-ne algunes de noves, molt poques. Es tracta d’un procés natural lligat a l’envelliment de les persones.
De vegades, però, les neurones emmalalteixen o moren més ràpidament del que és normal. És llavors quan apareixen les malalties neurodegeneratives. No són malalties de gent gran, sinó que poden afectar qualsevol edat, des de la infancia”.

Més informació

Begues

Aquest cap de setmana, la Regidoria de Salut i la de Cooperació i Solidaritat, en col·laboració amb altres entitats, van organitzar actes i tallers solidaris per recaptar fons per al càncer infantil i per a La Marató de TV3.

Dissabte al matí es va muntar una parada per vendre gorres i un inflable a l’exterior de les instal·lacions esportives dins de la campanya de l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics (AFANOC) “Posa’t la gorra”. Aquesta entitat té com objectiu buscar solucions al conjunt de trastorns que envolten al càncer infantil.

D’altra banda, diumenge es va celebrar la jornada “Salta per la Marató”. A partir de les 11, es van fer diversos espectacles i tallers al passeig de l’Església per recollir diners per a la investigació sobre les malalties neurodegeneratives, tema de La Marató de TV3 d’enguany.

Sant Feliu

Un any més, la capital de la comarca va col·laborar amb La Marató de TV3. Durant la jornada es van succeïr diferents activitats obertes a la ciutadania per tal de recaptar fons i col·laborar amb la iniciativa solidària.

Una de les activitats que va dur a terme durant tot el dia és la proposta “Un pas de gegant” que va organitzar l’Agrupació Cultural Folklòrica. Des de les 10 h del matí i fins a les 20 h els gegants van anar fent passes per la plaça de la Vila cada vegada que algú feia una donació en benefici de La Marató.

Els membres del Motor Clàssic Sant Feliu també van participar en la iniciativa amb la “Festa de la Marató”, una proposta de l’entitat que va començar a les 10.30 h amb la trobada de vehicles clàssics a l’aparcament del davant del Casal de la Gent Gran. Tothom va poder fer una volta amb els vehicles fent una aportació de 2 €.

D’altra banda, l’Esplai Sant Llorenç va organitzar un Mercat solidari on es podien trobar objectes nous i de segona mà. La recaptació del mercat, que es va instal·lar a la plaça de la Vila d’11 a 14 h, també era destinada a La Marató.

Un altre dels actes programats per la jornada va ser el bingo solidari per La Marató que la Comissió de Festes del carrer Joan Maragall, que es va celebrar a partir de les 18 h a la Sala Ibèria.

També cap a les 12 h del migdia van arribar als jardins del Palau Falguera al voltant de 160 ciclistes de la comarca que participaven en l’activitat “Amb bici per La Marató”. En la iniciativa s’hi van poder veure ciclistes de Sant Climent, Sant Boi o Vallirana, entre altres municipis.

El 23 de novembre passat ja es va fer el “Ball per La Marató de TV3” organitzat per l’Associació Balls d’Envelat a la Sala Ibèria, una altra activitat amb què Sant Feliu va participar en la iniciativa solidària.

Viladecans

CAMINADA SOLIDÀRIA_ Poliesportiu de la Montserratina
Dissabte 14, a les 9h. Caminada solidària de 2,5 km pels carrers de l’Alba-rosa. No va ser competitiva i es va poder  fer a peu o corrent. Organitzada per l’Associació veïns Alba-rosa, Tres Magnolias Residencial i el Club pensionistas y jubilados Alba-rosa, amb la col·laboració de Base: Runnering Viladecans.
Inscripció: 10 euros.

FESTA SOLIDÀRIA_Poliesportiu de la Montserratina
Dissabte  14, de 10 a 13h. Festa Solidària amb actuacions d’entitats i tres sortejos. Organitzada per l’AA.VV Alba-rosa, Club de jubilats d’Alba-rosa i residència 3 Magnolias. Entrada: 5 euros.

BATEJA PER LA MARATÓ_Camp Municipal de Beisbol
Dissabte 14 i diumenge 15. El Club Beisbol Viladecans va organitzar la primera edició del Torneig solidari ‘Bateja per La Marató de TV3’. L’activitat va comprar amb un espai per a la recaptació de diners per a la Marató i d’aliments per al Punt Solidari de Viladecans. 14 equips de les categories Aleví i Infantil Beisbol i Cadet Softbol van ser els protagonistes del torneig, entre dissabte a la tarda i diumenge al matí. També va haver, diumenge d’11 a 13 hores, una zona lúdica per a nens i nenes d’iniciació que van disputar partits de ‘Beeball’ i van gaudir de jocs.

FESTA SOLIDÀRIA_Escola Mediterrània
Dissabte 14 i dimenge 15. Festa solidària organitzada per l’AMPA Escola Mediterrània. Dissabte, de 10 a 13 hores, activitats infantils, xocolatada i actuació coral (Coral Escola Garrofer) i de castellers (de Viladecans, Gavà i Sant Adrià). Diumenge al matí, pujada a l’ermita de Sant Ramon.

 

 

“Naixem amb 100.000 milions de neurones. Amb el pas del temps, algunes es van perdent i moren, però el nostre cos només és capaç de crear-ne algunes de noves, molt poques. Es tracta d’un procés natural lligat a l’envelliment de les persones.
De vegades, però, les neurones emmalalteixen o moren més ràpidament del que és normal. És llavors quan apareixen les malalties neurodegeneratives.
No són malalties de gent gran, sinó que poden afectar qualsevol edat, des de la infància.”Més informació

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here