La normativa d’accés a les sales d’oci i els drets i les edats legals per consumir alcohol, entre les preguntes més freqüents; en aquests actes que formen part de la campanya de prevenció entre el jovent de cara a les macrofestes nadalenques

Els Mossos d’Esquadra han dut a terme en els darrers tres mesos onze sessions informatives adreçades a joves d’entre 15 i 19 anys per resoldre els seus dubtes sobre l’oci nocturn. Les sessions s’han celebrat en centres educatius de Sant Feliu de Llobregat, de Gavà, Viladecans i Olesa de Montserrat i hi han assistit fins a 600 estudiants.

Els temes més consultats han estat la normativa de control d’accés a les sales d’oci, les funcions, drets i deures dels vigilants i dels controladors, les edats legals per accedir als horaris nocturns així com el consum de begudes alcohòliques i la normativa general sobre consum de tabac.

En les sessions, en les que han participat 600 joves d’entre 15 i 19 anys, s’ha fet especial èmfasi a la tragèdia del Madrid Arena de fa dos anys amb l’exhibició d’imatges de les càmeres de seguretat del recinte perquè els joves reflexionessin sobre les conseqüències que suposa un excés d’aforament combinat amb una situació de pànic.

Paral·lelament a aquestes xerrades, la policia administrativa dels Mossos d’Esquadra ha intensificat les inspeccions en els locals d’oci destinats a fer macrofestes per vetllar pel compliment de la normativa, i també ha portat a terme accions per identificar els espais que són susceptibles de convocar una festa de cap d’any de caràcter il·legal.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here