Els codis QR instal·lats als panells ofereixen una descripció, fotografies, dades de geolocalització i una audioguia en tres idiomes

El nucli històric d’Esplugues és l’escenari d’una nova ruta senyalitzada que, batejada amb el títol De la mà d’Esplugues, convida els passejants, visitants i ciutadans, a gaudir d’un itinerari pels indrets més representatius de la ciutat i de la seva història. Amb una doble funcionalitat, orientativa i informativa, 4 tòtems i 12 plaques marquen les fites d’un recorregut turístic pel passat del municipi. L’alcaldessa, Pilar Díaz, acompanyada pel primer tinent d’Alcaldia, Enric Giner, i el regidor de Cultura, Eduard Sanz, ha presentat aquest matí el projecte, “amb el qual hem volgut recuperar la importància que mereixen alguns punts que han format part de la història d’Esplugues”, ha assenyalat Díaz.

Una de les peculiaritats del servei és que ofereix la possibilitat de realitzar la ruta ampliant-ne la informació a través del telèfon mòbil. Mitjançant la descàrrega dels codis QR instal·lats als diferents panells (una aplicació molt estesa alssmartphones), es pot obtenir informació complementària dels 16 punts destacats de la ruta: carrer de l’Església, parc dels Torrents, jardins de Ca n’Hospital, jardins de Can Tinturé, Can Tinturé, Espai Pujol i Bausis La Rajoleta, monestir de Santa Maria de Montsió i Can Casanovas, conjunt històric del turó de la Sagrera, Can Ramoneda, Espai XC (Xavier Corberó), Can Cortada, Can Pi, església parroquial de Santa Magdalena, carrer Montserrat o de la Rectoria i el molí de Ca n’Hospital.

De tots aquest indrets, a més de l’explicació inclosa als panells, es pot accedir a través dels QR a una descripció en tres idiomes (català, castellà i anglès), fotografies i la seva geolocalització. A més, aquest sistema incorpora un servei d’audioguia, també en tres idiomes.

L’objectiu de la iniciativa és redescobrir per a la ciutadania i posar a l’abast dels visitants racons emblemàtics, així com posar en valor aspectes de la història ceràmica, del modernisme, del gòtic, de les masies, de l’art i de les zones verdes amb més encant de la ciutat. Segons ha destacat l’alcaldessa, “aquest recorregut permet endinsar-se en carrers en els quals descobrirem un poble d’una altra època, on l’ambient que s’hi respira és més propi de la Catalunya rural, malgrat ser Esplugues un dels municipis de l’àrea metropolitana”.

En aquest sentit, el regidor de Cultura ha incidit en “els esforços que en l’àmbit turístic estem fent per intentar oferir als visitants coses noves, que ens diferencien de l’àmplia oferta existent a l’àrea metropolitana”.

El projecte De la mà d’Esplugues, pressupostat en uns 25.000 euros, ha estat subvencionat per la Diputació de Barcelona, a través del Consorci de Turisme del Baix Llobregat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here