Aquest dijous, 19 de desembre, el submarí català Ictineu 3 ha realitzat les primeres proves sota l’aigua a la depuradora de Sant Feliu. El projecte entra a l’aigua després de 10 anys de feina i en les properes setmanes es provarà a mar obert

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]questa és la següent fase després de la finalització de la seva construcció el passat mes d’octubre i després d’haver passat les proves de taller durant el mes de novembre de 2013.

Aquesta prova ha servit per comprovar que tots els seus sistemes funcionen sota l’aigua i el següent pas serà fer el test en aigues obertes al mar. El submarí pot baixar fins a 1.200 metres de profunditat i té una autonomia de 10 hores. Quan l’aparell ja tingui totes les certificacions els seus impulsors li hauran de “buscar feina”.

La directora d’operacions d’Ictineu, Carme Parareda, ha detallat que volen donar-li un ús científic, per a investigadors, centre oceanogràfics i arqueòlegs.

La prova

El submarí s’ha submergit dues vegades en una piscina per comprovar el bon funcionament dels sistemes de flotabilitat, navegació, comunicació i seguretat, com a pas previ a les proves de port i de mar previstes per l’any que ve, l’última fase abans d’obtenir la certificació i classificació final.

Segons ha explicat Carme Parareda, “la immersió ha consistit en submergir dues vegades el submarí, amb 3 persones a dins, a una profunditat de 4,5 metres”. Parareda ha matisat que “és poca profunditat” però “suficient” per comprovar que l’aparell “funciona de manera correcta”.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here