Sis escoles de Martorell participaran, el mes de març vinent, en el I Congrés Ciència a l’Escola que promou el Centre de Recursos Pedagògics Baix Llobregat VII

L’activitat pretén ser una eina per potenciar l’àmbit de l’observació, la recerca i l’experimentació als centres d’educació infantil i primària. Hi participaran estudiants de P-3 a sisè de Primària dels centres d’Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires.

Del 24 al 28 de març els centres participants en el congrés presentaran una temàtica relacionada amb el coneixement del medi natural. Esther Fort, tècnica del Centre de Recursos Pedagògics Baix Llobregat VII, explica que “el congrés pretén ser una eina més del treball que s’està duent a terme a les escoles de la demarcació amb l’objectiu des de l’àmbit de la investigació, l’observació i la recerca”.

16 centres participants

El congrés acollirà la participació de setze centres educatius de la zona, sis dels quals són de Martorell. Les escoles del municipi que s’hi han inscrit són el Vicente Aleixandre, Juan Ramon Jiménez, Lola Anglada, Mercè Rodoreda, José Echegaray i Els Convents. Fort diu que “el congrés s’allargarà durant quatre dies amb la presència de sis centres cada dia. Més de 900 alumnes d’Educació Infantil i Primària participaran en aquesta activitat que complementa la resta que fem durant l’any”.

En el congrés cada grup participant disposarà de deu minuts per explicar als assistents la seva ponència. Fort afegeix que “aquesta explicació caldrà que la faci un petit grup que representarà a la resta del grup classe, els quals però, també assistiran al congrés”. La presentació haurà d’anar acompanyada d’un suport visual.

Taller previ per als tutors

El Centre de Recursos Pedagògics del Baix Llobregat VII farà un taller sobre la recerca en ciències a l’educació infantil i primària i el treball científic amb infants. Està adreçat als tutors dels grups que participaran al I Congrés de ciència a l’escola, amb l’objectiu de donar recursos, eines i estratègies per al plantejament del treball científic i oferir el suport tècnic necessari per a la preparació del material visual.

Representants del CRP Baix Llobregat han exportat aquest congrés que està tenint bona acollida en d’altres zones del país.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here