La campanya institucional d’enguany convida la ciutadania a felicitar el Nadal amb una lletra especial, anomenada Sant Joan Despí, que transforma la lletra O en un cor i que es pot descarregar a través del web www.sjdespi.cat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]U[/dropcap]n any més, Ajuntament, entitats i comerciants col·laboren per oferir a la ciutadania alternatives engrescadores per passar unes festes participatives. Més d’una quarantena d’activitats configuren el programa nadalenc per a aquest 2013 que presenta cites tradicionals com ara el “Belén Viviente” o l’Exposició de Pessebres.

Nadal amb Cor

L’ eslògan d’aquestes festes també vol tenir un paper actiu: la campanya institucional d’enguany, Nadal amb Cor, convida els veïns i veïnes a felicitar les festes. Des del web municipal, el web de Despí TV i també a la pàgina nadalambcor.cat es pot entrar en un aplicatiu que permet tenir accés una tipografia de lletra especial: la lletra Sant Joan Despí, que té la particularitat que transforma la lletra O en un cor. Des dels webs podem descarregar la tipografia i instal·lar-la, o bé generar una postal de felicitació que podem descarregar o enviar directament a través de les xarxes socials.

Un Nadal per a tothom

El Nadal a Sant Joan Despí té cites molt tradicionals com el “Belén Viviente” que des de fa 22 anys organitza el Centro Cultural Andaluz Vicente Aleixandre per recrear, amb l’ajuda de més d’un centenar de voluntaris, la vida de Jesús. El parc de Sant Pancraç acollirà aquesta cita del 24 al 27 de desembre. Tradicional és també l’Exposició de Pessebres que enguany arriba a la 57a edició. Fins al 12 de gener, el local social de l’Associació de Pessebristes (av. de Barcelona amb el carrer Rius i Taulet)  exposarà els diorames que els membres de l’entitat fan cada any.

I com no podia ser d’altra manera, una bona part de les activitats estaran adreçades als infants com els Tió, que acompanyats de música, espectacles, cantada de nadales o tallers infantils es faran als barris de la ciutat. Els infants faran cagar el tió els dies 20 de desembre (plaça del Mercat i plaça de l’Estatut) i diumenge 22 (plaça del centre cultural Mercè Rodoreda). La gent gran també tindrà el seu tió (Can Maluquer, dissabte 21).

Solidaritat i joguines

Ajudar els Reis Mags per assegurar que cap infant es quedarà sense joguina la nit del 5 de gener és l’objectiu de diferents iniciatives solidàries. Recullen joguines l’Associació Solidança i també Creu Roja i Ràdio Despí que, un any més, organitzen la Ràdio Marató de l’emissora local. Dissabte 21 de desembre es recolliran joguines noves a la plaça de l´Ermita, al barri Residencial Sant Joan, la plaça Antonio Machado i el centre comercial Esclat. Hi haurà recollida de joguines també als centres cívics, El Bulevard, casal de joves, Ràdio Despí i a la seu de   Creu Roja Joventut de Sant Joan Despí els dies 27, 28, 30 i 31 de desembre a la tarda. En aquest mateix sentit es tornarà a celebrar el partit de futbol solidari per a la recollida de joguines en el qual s’enfrontaran polítics i polítiques, membres de Creu Roja i dels esplais El Nus i El Tricicle (diumenge 22 de desembre, a les 11 h, al poliesportiu Francesc Calvet).

Nadal ple de música

La música i el  ball són elements vinculats de manera indissociable als dies de Nadal i Sant Joan Despí no és aliena a aquest fet. Dissabte 21 de desembre tindrem ocasió de gaudir del tradicional concert de Nadal de l’Escola de Música Enric Granados amb l´actuació de les corals i del grup instrumental (teatre Mercè Rodoreda, 18 hores). Dijous 26 de desembre, podem anar a ballar sardanes a la plaça de l’Ermita (12 h). Amb ritme també acabaran l’any al casal de gent gran Can Maluquer (dilluns 30 de desembre, de 17 a 19.30) i amb l’any nou començat tornarem a tenir el tradicional concert d’Any Nou del Cor de la Flora, a l’església Sant Joan Baptista del barri Centre.

Comerç de proximitat, també al Nadal

Les festes nadalenques són també dies de compres. Les botigues de Sant Joan Despí són la millor opció a l’hora de fer aquestes compres, tant per la varietat i qualitat, com per l’atenció i servei. El comerç associat i l’Ajuntament col·laboren un any més per incentivar el teixit comercial urbà, que dóna vida i activitat econòmica a la ciutat. A banda de la tradicional campanya nadalenca i la il·luminació de carrers, els comerciants han preparat per a aquest Nadal un conjunt d’ofertes (recopilades en l’anomenat Diari d’Ofertes de Nadal) a banda d’altres iniciatives, com les que fan els mercats municipals. Aquests han organitzat sessions de cuina en directe on es van preparar receptes nadalenques realitzades amb els productes frescos del mercat, i el Mercat del Centre sortejarà, el dia 23 de desembre, una cistella de productes amb els tiquets de compres superiors a 10 euros. Per la seva banda, el mercat de Les Planes organitza un sorteig de 3 carros valorats en 300 euros , i el dia 21 de desembre faran una cantada de nadales a les 11 h, i el 31 de desembre a les 12 h celebraran el cap d’any amb cava.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here