Ja s’ha instal·lat el cobert a la terrassa exterior del jaciment. Aquesta nova instal·lació permetrà treballar còmodament en aquesta zona i elimina la possibilitat que es malmetin les restes que s’hi puguin trobar

La cova de Can Sadurní, situada al municipi baixllobregatí de Begues, en ple massís del Garraf, encara tanca els misteris insondables del neolític mediterrani.

El nou cobert de la cova, fa 9 metres d’amplada i cobreix bona part de l’exterior de la mateixa, i té la funció de preservar el jaciment i de canalitzar l’aigua de pluja, tot evitant que entri a l’interior de la cova i pugui malmetre’n alguna part.

L’obra s’ha pogut fer gràcies a la subvenció de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Descobriments importants

A la cova de Can Sadurní de Begues es van descobrir fa anys les restes de cervesa més antigues trobades a Europa i l’any passat la figura de 6500 anys d’antiguitat anomentada l’”Encantat de Begues”, una de les troballes arqueològiques més rellevants arreu del món del 2012.

Ara, s’han tret a la llum quatre esquelets humans, d’uns 6.400 anys d’antiguitat, inhumats segons un model funerari desconegut fins ara a la península Ibèrica

Finalitzen les obres de cobertura de la terrassa de la cova de Can Sadurní
Ja s’ha instal·lat el cobert a la terrassa exterior del jaciment. Aquesta nova instal·lació permetrà treballar còmodament en aquesta zona i elimina la possibilitat que es malmetin les restes que s’hi puguin trobar.

 

El cobert fa 9 metres d’amplada i cobreix bona part de l’exterior de la cova, i té la funció de preserar el jaciment i de canalitzar l’aigua de pluja, tot evitant que entri a l’interior de la cova i pugui malmetre’n alguna part.

L’obra s’ha pogut fer gràcies a la subvenció de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here