L’Ajuntament de Molins de Rei és l’únic representant de l’estat espanyol al projecte “Living together in the Mediterranean” organitzat per la Fundació Anna Lindh. La proposta, que ha guanyat entre 14 candidatures, consisteix en la celebració d’un diàleg intercultural amb diferents agents de Catalunya, Jordània i Tunísia

L’Ajuntament de Molins de Rei ha estat l’únic ajuntament d’Espanya en guanyar un projecte presentat a la Fundació Anna Lindh per al diàleg euromediterrani amb el projecte “Living together in the Mediterranean”.Aquest projecte, que lidera la Regidoria de Cooperació i Solidaritat de Molins de Rei i que ha estat escollit entre 14 propostes, compta com a participants amb Irènia Jocs de Pau que executa la coordinació de les accions, l’ajuntament d’Olesa de Montserrat i el Servei Civil Internacional-Catalunya, l’Institute for Leadership Excellence de Jordània i el Club Culturel Ali Belouanne de Tunísia.

El projecte, que es va iniciar a l’octubre de 2013 i finalitzarà al juliol de 2014,  està destinat als programes a les escoles de primària de Molins de Rei i Olesa de Montserrat durant el curs 2013-2014. També inclou la realització de dos cursos de formació per a docents, un a Tunísia i un altre a Jordània; l’adaptació d’alguns dels tallers als seus contextos locals i sengles programes de tallers a escoles i centres infantils i juvenils d’aquests països i, finalment, un camp de treball internacional sobre Pau i Drets Humans a Molins de Rei a l’abril de 2014.

El projecte pretén, entre altres objectius replicar a Jordània i Tunísia el programa homònim de tallers d’educació intercultural centrat a la Mediterrània que es ve executant a les escoles de primària dels municipis de Molins de Rei i Olesa de Montserrat i que va merèixer un dels premis a la innovació intercultural atorgat per l’Aliança de Civilitzacions de NNUU i el grup BMW ( www.interculturalinnovation.org).

Durant els dies 18-24 de novembre i organitzat pel Club Culturel Ali Belhouane Tunis va tenir lloc molt a prop de la localitat de Mahdia (Tunísia ) el primer dels dos cursos de formació previst en el projecte i en el que hi van participar 25 animadors de centres juvenils de la regió. El seminari va ser organitzat pel Ministeri de la Joventut del govern tunisià. Durant aquesta formació, els docents d’Irènia van treballar diferents metodologies en les que s’usa el joc com a eina d’aprenentatge. El resultat va ser la constitució d’un grup d’animadors i animadores que adaptarà alguns dels tallers d’Irènia al seu context i dissenyarà nous jocs més adaptats a la realitat tunisiana però que també es podran utilitzar a casa nostra.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here