Els consumidors d’aquestes localitats baixllobregatines podran presentar aquest mes les seves consultes i reclamacions, gratuïtament, a través de les Unitats Mòbils d’Informació al Consumidor (UMIC) de la Diputació de Barcelona

Viure en un municipi on no hi hagi un servei municipal de consum no té perquè ser un entrebanc per conèixer i exercir els drets com a consumidor. Les UMIC estan dins del programa de l’Oficina Provincial d’Informació al Consumidor (OPIC) de la Gerència de Serveis de Salut Pública i Consum de la corporació.

L’equip tècnic de l’oficina mòbil dóna resposta a les consultes i reclamacions que es fan directament. De la mateixa manera, aquest equip atén immediatament les consultes que es trameten telemàticament mitjançant la Bústia del Consumidor, situada a cadascun dels més de 200 ajuntaments adherits a aquest servei.

El servei de l’OPIC està destinat als ajuntaments que no disposen de serveis municipals de consum i té com a finalitat bàsica defensar els consumidors i els seus drets. Formen el servei de l’OPIC: la Bústia del Consumidor, amb seu a l’ajuntament, que recull diàriament les consultes dels ciutadans; l’Oficina Mòbil, unitats mòbils que regularment es desplacen per atendre consultes directament; i un extens catàleg d’activitats educatives i formatives que els ajuntaments poden desenvolupar en el seu territori.

Consulta quan visitarà la teva localitat:

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here