L’Ajuntament de la localitat baixllobregatina ha disminuït un 8% el consum d’electricitat i gas en els equipaments municipals en els nou primers mesos de l’any, amb el conseqüent estalvi econòmic i d’emissions de gasos efecte hivernacle

En el marc del Pla Municipal d’Acció per l’Energia Sostenible, s’ha treballat amb les persones responsables d’equipaments en la promoció d’hàbits i pautes d’actuació sostenibles entre el personal i en petits canvis tecnològics per ser més eficients

Les millors oportunitats d’estalvi s’han trobat en la programació de les calefaccions i aires condicionats, en la reducció del nombre de bombetes enceses així com del temps que estan en funcionament i en l’aturada dels aparells informàtics quan no s’estan utilitzant.
Els equipaments que han assolit una major reducció són la Biblioteca municipal, Atrium Esports, l’Ateneu d’Entitats Pablo Picasso, l’Escola Can Palmer, les escoles bressol La Marina, La Ginesta i La Muntanyeta, els casals de l’Alba-rosa i del Barri de Sales i els edificis de Can Calderon, Can Modolell i la Policia Local
Tallers per estalviar energia a casa
L’Ajuntament també ha encetat un programa de tallers per promoure l’estalvi energètic a les llars. L’objectiu és donar claus a la ciutadania per reduir els consums d’electricitat i gas a casa i explorar les opcions per millorar la contractació elèctrica.
A més, es converteix en un espai per posar en comú idees per buscar un major estalvi energètic i econòmic a les llars. Així va passar en l’últim taller, celebrat a l’Ateneu Can Batllori dins del programa de tallers de la Xarxa d’Equipaments Culturals, amb
15 participants.
La propera edició del taller és farà en dues sessions, el 21 de gener i el 4 de març, a les 16.30 hores a l’Escola Marta Mata, dins del programa de formació de mares i pares.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here