L’alcalde de la localitat baixllobregatina, Joaquim Balsera, ha valorat positivament el protagonisme de la icona de Gavà a la Nit de Cap d’Any a Barcelona i ha refermat la seva voluntat que la col·laboració amb l’Ajuntament barceloní i la Fura dels Baus tingui continuïtat

Convertit en la gran icona de la Festa de Cap d’Any de Barcelona, l’Home del Mil·leni ha tornat avui a Gavà. A les dotze del migdia han començat els treballs d’instal·lació. de la figura al seu emplaçament habitual, el parc del Mil·lenni, en què han participat una
desena d’operaris.

L’alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, ha fet una valoració positiva del fet que “un dels gavanencs més il·lustres, com és l’Home del Mil·lenni, hagi protagonitzat la Festa Cap d’Any a Barcelona, que ha projectat la capital catalana arreu del món”. Balsera ha acollit amb satisfacció les paraules de la tinenta d’alcalde de Barcelona, Sònia Recasens, que donaven per feta la continuïtat de l’espectacle. “Des de Gavà també desitgem que aquesta vinculació amb la Fura dels Baus i amb l’Ajuntament de Barcelona tingui continuïtat en el futur, ja que volem que la figura sigui el símbol fixe en la celebració de l’entrada d’any a la ciutat de Barcelona i què Gavà tingui protagonisme a través del nostre ambaixador”.

El desmuntatge, trasllat i posterior reinstal·lació de la figura al Parc del Mil·leni s’han realitzat segons els termes establerts en els convenis signats el passat 12 de desembre per l’alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, la segona tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens, i el director artístic de la Fura, Pep Gatell, per formalitzar la cessió temporal de la figura i garantir-ne la correcta manipulació i conservació.

Una icona de Gavà

Amb motiu del canvi de mil·lenni la Fura va dissenyar l’Home del Mil·leni per protagonitzar la festa celebrada el 31 de desembre de 1999 al centre de Barcelona, un macroespectacle al qual van assistir desenes de milers de persones. L’Home del Mil·lenni és una estructura de ferro de 15 metres d’alçària, que representa, segons la descripció que en va fer la Fura, una quimera entre la màquina i un organisme que confon i barreja les fronteres del gènere masculí i femení i les races i classes socials.

En aquells moments, la Fura dels Baus comptava amb instal·lacions a Gavà, en les quals emmagatzemava, entre d’altres elements, l’Home del Mil·leni. El 5 desembre de 2001, la Fura dels Baus i l’Ajuntament van formalitzar un conveni que establia la cessió gratuïta de l’espectacular estructura a la ciutat, sense detriment de la propietat intel·lectual de la figura que continua a mans del grup teatre. Des d’aleshores va quedar instal·lada al nou gran espai verd que es va inaugurar el 16 de desembre del mateix any i que va passar a rebre el nom de Parc del Mil·leni.

L’espectacular Home del Mil·leni va donar la benvinguda al nou any a Barcelona

L’Home del Mil·leni de 15 metres d’alçada va donar la benvinguda al nou any 2014 a l’Avinguda Maria Cristina i la font de Montjuïc de Barcelona.

Unes 70.000 persones, segons l’Ajuntament de Barcelona, es van apropar al lloc per gaudir de la festa que va comptar amb un castell del castellers de Sants, foc, exhibició pirotècnica, elements tecnològics, imatges, música i l’esperada arribada de l’Home del Mil·leni.

La Fura dels Baus, amb Focus, van dissenyar la benvinguda del nou any en un acte promogut per Turisme de Barcelona.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here