Amb l’objectiu d’estimular l’autoocupació l’Ajuntament ha creat una línia de subvencions adreçades a totes aquelles persones del municipi en situació d’atur que vulguin iniciar una activitat econòmica en règim d’autònomes. La subvenció, que ja es pot sol•licitar, cobreix fins el 100% de l’import de les quotes bàsiques durant els primers sis mesos i fins el 50% dels sis mesos següents

Fins el proper 30 de setembre de 2014 (si no s’ha esgotat abans la disponibilitat pressupostària) es poden sol·licitar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana les subvencions per a persones en situació d’atur que es vulguin establir com a autònomes per arrencar una activitat econòmica. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Molins de Rei subvencionarà per cada nova alta en el Regim Especial d’Autònoms de la Seguretat Social fins el 100% de la quota mensual a pagar durant els 6 primers mesos un cop deduïdes les subvencions d’altres administracions pel mateix concepte i fins el 50% de la quota mensual a pagar els 6 mesos següents un cop deduïdes les subvencions d’altres administracions pel mateix concepte, amb un import màxim total de 800€.

Les persones que vulguin optar a aquesta línia de subvencions han d’estar empadronades a Molins de Rei des de fa un mínim de 6 mesos o han d’acreditar ser usuàries del Servei de Creació d’Empreses de l’Ajuntament amb anterioritat a la sol·licitud. S’adjunten a aquesta noticia les bases i els models de sol·licituds necessaris.

L’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, ha explicat que “l’autoocupació és una de les millors sortides actuals a les situacions d’atur, ja que permet encetar projectes a la mida de cadascú que si creixen es poden convertir en empreses importants i poden ajudar molt a la reactivació econòmica de la vila”. Casals ha volgut subratllar que “mai abans s’havia creat una línia de subvencions com aquesta, tan decidida i agressiva per ajudar a la gent a l’atur a que creï els seus propis negocis”. De la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz, ha afegit que “amb mesures com aquesta és quan demostrem que la prioritat d’aquest govern és fer tot el què està a les nostres mans per ajudar a la gent de Molins de Rei a sortir de la crisi”.

Aquests ajuts tenen un caràcter retroactiu fins a l’1 d’octubre de 2013, de manera que també són vàlids per aquelles persones de Molins de Rei que s’hagin incorporat al règim d’autònoms en els darrers tres mesos de l’any 2013.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here