Els propers dies 11 i 12 de gener es farà arreu de Catalunya una recollida massiva de signatures de la Campanya endegada per l’ANC ‘SIGNA UN VOT PER LA INDEPENDÈNCIA’. Al Baix Llobregat, aquesta campanya tindrà un dels seus punts neuràlgics a Esparreguera, on s’instal·laran taules de recollida de signatures a diversos punts de la localitat. A més, la campanya té presència regular a molts municipis de la comarca, com Begues, Collbató, Martorell o Molins de Rei

El passat mes d’octubre, un miler de persones, segons l’organització, es van aplegar a la Plaça de Catalunya de Cornellà de Llobregat en el marc de la ‘Festa per la Consulta’ de l’Assemblea Nacional Catalana. Organitzada per la secció local de l’ANC, la jornada va comptar amb actuacions, mostra d’entitats, tallers i jocs infantils i les intervencions de la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, i del vicepresident de la plataforma, Jaume Marfany, entre d’altres.

Durant la festa es van recollir 400 firmes en el marc de la campanya ‘Signa un vot per la independència’, que per primera vegada es presentava al Baix Llobregat.

‘Signa un vot per la independència’ de Catalunya és una campanya adreçada a incentivar a la ciutadania de Catalunya que exerceixi el dret de petició, i que segons l’ANC, “permet que qualsevol persona natural o jurídica, prescindint de la seva nacionalitat, individualment o col·lectivament, es pot adreçar davant qualsevol institució pública, administració o autoritat, per fer peticions sobre qualsevol assumpte o matèria que puguin afectar exclusivament el peticionari o siguin d’interès col·lectiu o general. Permet, per tant, exercir el dret a la lliure determinació, que és un dret fonamental i universal que tenen tots els pobles”.

L’ANC es presenta com a dipositària de les butlletes que els ciutadans signin en exercici del seu dret de petició per tal de presentar-les conjuntament al Parlament de Catalunya i/o als organismes, institucions i/o tribunals internacionals, i/o als representants electes del poble de Catalunya. La recollida s’està fent arreu de Catalunya, per tal d’aconseguir el major nombre possible de butlletes.

Al Baix Llobregat, molts municipis instal·len taules de recollida de signatures i en concret, Esparreguera, viurà els propers 11 i 12 de gener, un cap de setmana en el que la localitat s’omplirà de punts de recollida de signatures, organitzat per Esparreguera per la Independència.

Punts de recollida al Baix Llobregat

A Esparreguera, els punts de recollida seran:

Dissabte, 11 de gener:

MATÍ: plaça de l’Ajuntament d’Esparreguera d’11 a 2 del migdia

TARDA: plaça de l’Ajuntament d’Esparreguera de 6 a 8 del vespre

Diumenge, 12 de gener:

MATÍ: plaça de la Pagesia d’Esparreguera d’11 a 2 del migdia

A més, seguint aquest enllaç (http://signa.assemblea.cat/) trobareu tots els punts de recollida de l’ANC arreu del territori. El Baix Llobregat en té molts i avui mateix ja us podeu acostar a Pallejà o a Molins de Rei per signar.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here