Segons el darrer Informe Mensual d’Atur Registrat al Baix Llobregat, que publica l’Observatori Comarcal, a finals del mes de desembre, l’atur registrat al Baix Llobregat s’ha situat en 68.869 persones, disminuint respecte el mes anterior en 1.772 (-2,5%) i reduint la taxa d’atur registrat al 16,2%

No obstant, es continua superant la taxa mitjana d’atur de les comarques de l’Àmbit territorial metropolità i la del conjunt de Catalunya.

En termes interanuals disminueix l’atur registrat en tots els àmbits territorials. El nombre de persones registrades a les oficines al Baix Llobregat és de 2.527 persones menys respecte a desembre de 2012.

La disminució de l’atur del mes de desembre s’ha observat tant entre els homes ( 789 menys) com, sobretot, entre les dones (983 menys). Tot i amb això, les dones continuen tenint una taxa d’atur registrat superior a la masculina (17,7% davant el 14,8%).

Per edats, aquest mes disminueix l’atur en tots els grups d’edat, destacant grup d’entre 25 i 44 anys on ho fa en 928 persones menys. Entre els més grans de 44 anys disminueix en 108 el nombre de persones aturades registrades.

Per sectors i activitats econòmiques, en relació amb el mes anterior, l’atur disminueix sobretot entre aquelles persones que tenien una ocupació en el comerç, restauració o hoteleria, estaven ocupades en serveis a la producció, i les que no tenien cap ocupació anterior. Respecte desembre de 2012 continua destacant la disminució de les persones aturades provinents de la construcció, del sector industrial i dels serveis a la producció.

Per poblacions, Sant Vicenç dels Horts és la més castigada per l’atur amb un 20’1%, seguida de Martorell (18’8%). Per contra, les poblacions amb menys persones aturades son Sant Just Desvern (9’7%) i Santa Coloma de Cervelló i Collbató, ambdues amb un 10’9%.

taulaaturdesembre2013

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here