Els dos membres d’Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) van ser absolts pel Jutjat de Primera Instància núm.1 de Sant Boi, de la denúncia per injúries i calúmnies interposada per Anglada, en la que el líder de PxC demanava que se’ls imposéssin 700 euros de multa

El passat mes de juliol el president de Plataforma per Catalunya (PxC), Josep Anglada, va interposar una denúncia als dos membres d’UCFR per, segons el denunciant, injuriar la seva formació política quan aquests penjaven cartells d’UCFR en els que s’informava que properament es realitzaria un acte de PxC a Sant Boi de Llobregat i s’hi difonien imatges de militants de PxC envoltats de símbols ultres, fent la salutació feixista o amb armes.

El Jutjat de Primera Instància núm.1 de Sant Boi de Llobregat, en sentència del 20 de desembre de 2013, va considerar que no hi havia afectació al dret a l’honor del partit polític de Josep Anglada, ja que “és evident que ni la seva fama, ni la del seu partit, resulten minvades perquè es tracta de fotografies que el propi partit ha publicat, i amb les quals s’ha identificat”, i per tant, va absoldre els activistes d’UCFR.

A més, les afirmacions del cartell “s’han de veure alleugerides pel context en el qual es pronuncien, circumscrit a un debat o contesa pública i política” que contribueix “a la formació d’opinió pública”. En aquest context, va determina la magistrada, la llibertat d’expressió preval sobre el dret a l’honor de persones que, a més, exerceixen funcions públiques i, per tant, han d’estar exposades a la crítica.

La sentència també va constatar que els dos activistes antifeixistes van ser perseguits pel carrer per dos membres de PxC, un d’ells regidor a l’Ajuntament de Sant Boi. En el mateix text, la jutgessa també els va absoldre , ja que havien estat acusats per un delicte de coaccions.

Un dels activistes antifeixistes és també militant d’ICV Sant Boi. La formació política ha fet públic un comunicat en el que Miguel Ángel Merino, president d’ICV Sant Boi, celebra “la sentència que mostra, una vegada més, la naturalesa d’un partit com PxC. Cal seguir treballant per tal de fer front a actituds xenòfobes i intolerants en pro de la convivència a la nostra ciutat”.

Els dos membres d’Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, un d’ells militant d’ICV, han estat absolts per una denúncia interposada per Josep Anglada de PxC per injúries.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here