Javi López, actual Primer Secretari de la JSC va presentar divendres a Cornellà la seva candidatura davant els conselleres, conselleres i militants del Baix Llobregat, de cara a unes eleccions que segons López “tenen una enorme rellevància per a la ciutadania tot i que encara no en som del tot conscients de la seva importància”. Per a López, “Europa ha de ser l’espai de futur de la ciutadania”

López va ser presentat pel Primer Secretari de la Federació, Antoni Poveda, que va recordar als presents la importància d’unes eleccions on es decideix “qui representa Europa i la seva capacitat per incidir en els països, precisament per això és important tenir una majoria progressista i socialista”.

Per la seva banda, López va destacar que “el descontent en la ciutadania ha crescut de forma notable doncs tenen un sentiment de manca de representació dels seus interessos a nivell europeu”, és per això que cal “persones que representin millor a la ciutadania i que lluitin per ajudar a una societat devastada per les polítiques d’austeritat”. Unes polítiques conservadores que segons López “ha portat a una major desigualtat tant entre generacions, com entre classes com entre països”.

El candidat va assegurar que els socialistes europeus tenen la intenció d’acordar un programa conjunt, on entre d’altres els punts més importants a defensar seran “uns millors mecanismes de solidaritat, atendre els problemes econòmics que presenta sobretot l’Europa sud i fer reformes a nivell europeu, doncs està en lloc la convivència ciutadana i la continuïtat de les institucions europees”.

Per aquests motius, López va expressar la importància de retornar a una “Europa de dignitat compartida, on es lluiti contra els populismes creixents i on es treballi per una major confiança en el sistema”. Una confiança que segons el candidat només s’aconseguirà amb un Parlament Europeu “més transparent i més proper a la ciutadania”.

Per últim López va voler deixar clar que el “factor europeu és determinat en la situació que tenim i l’única opció per fer front a les polítiques conservadores som els i les socialistes”.

 

Javi López va nèixer al 1985 a Barcelona, és Jurista per la UPF i té un Màster en Lideratge per a la gestió política i social a la UAB. Ha estat Professor Assistent d’Institucions del Dret Comunitari a la UPF, i actualmente és Conseller Portaveu del PSC al Districte de Les Corts.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here