El Museu té instal·lada a Can Barraquer l’exposició Sant Boi al segle XVIII. Un segle d’entreguerres , un repàs a l’empremta que els esdeveniments del segle XVIII van deixar a la localitat. La mostra, inclosa dins de la commemoració del Tricentenari dels fets de 1714, recull, a través de dibuixos i objectes, la transformació de la societat del moment i la vinculació de la figura del conseller en cap de Barcelona, Rafael Casanova, amb la ciutat

La mostra explica la vida quotidiana a l’època i com van aparèixer nous costums vinguts d’Amèrica, com el consum de  la xocolata i el tabac.

Al llarg del recorregut també es visualitzen les conseqüències de les guerres i l’empobriment que va provocar la pèrdua repetida de collites agrícoles. Així mateix es poden veure molts objectes relacionats amb els accessoris dels Miquelets, els soldats que van defensar el territori, i amb la tradició de les teles “indianes” a les cases santboianes, els primers teixits estampats inspirats amb motius exòtics i llunyans.

La majoria dels continguts de l’exposició estan inspirats en les aportacions de l’historiador pratenc Jaume Codina, conegut especialista en història del Baix Llobregat.

Organitzada per l’Ajuntament de la localitat, l’exposició es podrà visitar fins a l’octubre de 2014

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here