Renfe instal·larà ascensors a l’estació de de la capital del Baix Llobregat i prolongarà les andanes. L’actuació s’inclou en el Pla Especial 2013-2016 de Rodalies de Catalunya amb l’objectiu de millorar la seguretat i l’accessibilitat a les estacions, no només de Sant Feliu, sinó també de Sant Joan Despí i d’altres estacions de la línia R4

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]R[/dropcap]odalies de Catalunya instal·larà dos ascensors a l’estació de tren de Sant Feliu de Llobregat i prolongarà les andanes amb l’objectiu de millorar la seguretat i les condicions d’accessibilitat de les persones usuàries del servei. L’acció s’inclou en el Pla Especial d’Actuació de Rodalies 2013-2016 que preveu dur a terme diferents obres d’inversió moderada per millorar tant el conjunt de la infraestructura ferroviària com els edificis de la xarxa de Rodalies arreu de Catalunya. En el cas de l’actuació a Sant Feliu, que en el document de prioritats es reconeix com a una solució provisional, es preveu que aquest any es faci la redacció del projecte i que l’any 2015 s’executi l’obra. Aquestes millores són una demanda ciutadana que l’Ajuntament ha traslladat en les diferents reunions mantingudes tant amb ADIF com amb el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.

El conjunt d’accions de millora previstes a la xarxa de Rodalies fins al 2016 no suposa en cap cas la supressió d’altres inversions a la xarxa ferroviària d’interès general. Així doncs, en el cas de Sant Feliu, la històrica reivindicació del soterrament de les vies de tren al seu pas per la ciutat continua sent un projecte prioritari pendent de concretar. L’Ajuntament considera el soterrament imprescindible per a la seguretat dels milers de ciutadans i ciutadanes que travessen el pas a nivell cada dia. Alhora, també és una necessitat per als municipis del Baix Llobregat, Baix Penedès i Alt Penedès per on passa la línia R4 de Rodalies ja que sense el soterrament no és possible augmentar les freqüències de pas dels trens.

L’Ajuntament de Sant Feliu continuarà encapçalant la reivindicació del soterrament a la ciutat i exigint el compromís a l’Estat i a la Generalitat per tirar endavant el projecte. Entre les últimes accions dutes a terme destaca la presentació a l’octubre de 2013 per part de la Junta de Portaveus (ICV-EUiA-ISF, PSC, CiU i PP), amb el suport d’ERC, d’una moció al Congrés dels Diputats per incloure el soterrament en els Pressupostos Generals de l’Estat del 2014.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here