L’Ajuntament baixllobregatí aportarà 137.000 euros perquè cap família amb necessitats es quedi sense beca menjador. Les beques per a guarderies també es doblaran

L’Ajuntament d’Esplugues ja va avançar a principi del curs escolar 2013-2014 que garantiria la recepció de beques menjador per part de les famílies que continuessin reunint els requisits per a això, i que per tant es faria càrrec d’aquells casos que no pogués atendre el Consell Comarcal del Baix Llobregat, que gestiona les beques amb fons cedits per la Generalitat.

Així, un cop conegudes i avaluades les necessitats, molt superiors respecte al curs anterior, i tenint en compte que l’aportació de la Generalitat no cobreix l’increment de la demanda, l’Ajuntament d’Esplugues realitzarà al llarg del curs una aportació d’uns 137.000 euros.

Aquesta aportació evitarà que més de 280 alumnes es quedin sense l’ajuda.

El curs anterior, l’import municipal per complementar les beques menjador del Consell Comarcal va ser d’uns 75.000 euros, de manera que l’increment ha estat del 82%.

Pel que fa als ajuts per obtenir plaça en una de les quatre escoles bressol municipals, les ajudes aquest curs s’han arribat a doblar entre el curs anterior i l’actual: de 39.230 a 82.701 euros.

Els beneficiaris han passat de 47 a 62, però cal tenir en compte que per a aquest curs s’ha ampliat el barem d’ajudes, atenent a criteris de tarifació social, de manera que es pot obtenir un ajut màxim de fins al 80% del preu de la plaça. A més, les escoles bressol municipals d’Esplugues compten amb un dels preus més econòmics de l’àrea metropolitana: 114 euros mensuals.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here