Després que fa uns dies ho fes el seu company de partit, Javi López, actual Primer Secretari de la JSC; ara ha estat la jurista Eliana Camps qui ha presentat la seva candidatura davant els conselleres, conselleres i militància del PSC Baix Llobregat. Camps ha declarat que “volem treballar a Europa des de tres eixos principals: municipalisme, feminisme i polítiques d’esquerra”

Antoni Poveda, Primer Secretari del PSC del Baix Llobregat ha presentat la candidatura de Camps tot recordant la importància i la “qualitat democràtica, d’obertura i transparència que dóna a un partit el fet de realitzar primàries per escollir candidat als comicis electorals”.

Eliana Camps, ha definit els tres eixos del seu projecte per a Europa, basats en “el municipalisme, el feminisme i les polítiques d’esquerres.”. Per Camps, és necessari “mirar cap a Europa des dels nostres municipis” en aquest sentit a expressat la voluntat “d’apropar les entitats al Parlament Europeu” i ha recordat que “Necessitem una Europa que pertanyi a la ciutadania, als seus municipis i els seus barris i no als bancs, les financeres i el capital. Una Europa on la gent torni a creure que la política serveix als interessos dels drets democràtics de la ciutadania.”

La candidata també ha parlat de la importància de treballar i defensar el feminisme en un moment en que “els drets de les dones estan reculant especialment al nostre país, a causa de les polítiques conservadores del PP”, per aquest motiu Camps aposta per “una veu forta a Europa que defensi polítiques progressistes i que recolzin els drets de les dones”.

El tercer eix essencial per al seu programa són les polítiques d’esquerres. Segons Camps, “hem de buscar polítiques viables per sortir de la crisi des de l’esquerra, incentivant l’economia des d’altres fórmules que no siguin l’austeritat tan agressiva per a la societat que no ens permet sortir de la crisi.” Per última ha estat clara al definir l’Europa que els i les socialistes volem doncs “una Europa de dretes són menys drets, una Europa d’Esquerra és la garantia d’uns mínims”.

En referent a la participació de cara a les eleccions, Camps ha volgut insistir en “un missatge clar que és que Europa ens condiciona el nostre dia a dia, tant des dels aliments que podem o no menjar, com a les mesures de seguretat vial etc .”

Per últim Camps ha estat clara en la seva voluntat de treballar per un canvi i per la representació dels interessos dels catalans i catalanes a Europa: “Crec en la política com a instrument de canvi i Europa necessita un canvi, els europeus necessitem un canvi. Necessitem i ens mereixem un Parlament Europeu d’esquerres, que faci d’Europa el continent de les persones, dels drets, dels valors. L’Europa de la dignitat davant de l’Europa de la precarietat.”

Camps es declara feminista, europeista i socialista. És jurista i parla cinc idiomes (anglès, francès, alemany, espanyol, català i té coneixements d’àrab). Ha treballat a diferents empreses i institucions i els seus càrrecs al PSC han estat relacionats sempre amb Europa i especialment l’Europa mediterrània.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here