Els municipis del Baix Llobregat han incorporat aquesta temporada 2013-2014 una important novetat en les competicions comarcals dels Jocs Esportius Escolars, el Juga Verd Play

I és que s’ha instaurat un nou model de competició en les lligues escolars per potenciar el joc net i els valors entre els infants de la comarca. Es tracta del Juga Verd Play, un projecte únic a Espanya que s’ha aplicat de manera pionera en els esports en equip des de les categories prebenjamí a aleví, és a dir, des dels infants de 5 a 12 anys.

La iniciativa posa en marxa un nou sistema de puntuació que estableix que cada partit es valora amb un màxim de 10 punts. Els punts s’obtenen amb la suma de diferents conceptes que inclouen tant els resultats del partit com el joc net, la cooperació i l’empatia dels jugadors i jugadores. Aquests aspectes els avaluen i voten els dinamitzadors de joc (àrbitres), tècnics, així com el públic i els tutors de grades, a través de l’aplicació ‘Baix Esport-VerdPlay’ que es pot descarregar al telèfon mòbil.

L’objectiu del Juga Verd Play és educar en els valors mitjançant la pràctica esportiva als gairebé 5.000 infants que participen en el projecte a la comarca i fomentar l’esport com a eina vertebradora de cohesió social, formació de conductes i hàbits saludables. A Sant Feliu, hi ha una trentena d’equips que competeixen en futbol sala, futbol-7, mini bàsquet, mini handbol i mini voleibol que estan jugant sota les noves regles del Juga Verd Play. 

En el marc del projecte s’ha creat el web BaixEsport on s’ofereix tota la informació esportiva a la comarca (agenda, rutes, instal·lacions, entitats).

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here