Un centenar de persones van assistir a l’acte celebrat a Cal Ninyo i una quarantena d’entitats van signar el manifest del Tricentenari, que pretén porjectar la localitat baixllobregatina a l’exterior i donar a conèixer el seu patrimoni històric, gran part del qual té relació directa amb els fets del 1714

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]P[/dropcap]2014: una oportunitat per a Sant Boi”. L’acte va tenir lloc a la sala de teatre de l’equipament de Cal Ninyo i va comptar amb l’assistència d’un centenar de persones.

Segons el document, el municipi vol aprofitar la celebració del Tricentenari “per projectar la nostra ciutat a l’exterior, per donar a conèixer el valor del nostre patrimoni històric, aprofundint en la reflexió sobre les implicacions passades (érem), presents (som) i futures (serem) dels fets del 1714 i, alhora, oferir una imatge de ciutat dinàmica i viva que reculli tota la seva pluralitat”.

L’alcalde, Jaume Bosch, va dir que la celebració del Tricentenari a Sant Boi “tenia sentit si, juntament amb l’Ajuntament, també s’hi implicaven la societat civil i les entitats”. Per la seva banda, Xavier Balaguer, membre de la Comissió Ciutadana del Tricentenari, va afegir que, amb la signatura del manifest, “les entitats es comprometen a que Sant Boi tingui un ressò en l’àmbit de les grans ciutats de Catalunya relacionades amb la celebració”.

Web del Tricentenari

Durant l’acte va tenir lloc la presentació del web del Tricentenari que recull tota la informació relacionada amb aquest esdeveniment: dades històriques, notícies, agenda d’actes, etc. També es va fer un balanç dels actes celebrats i es va avançar l’agenda d’actes dels propers mesos. Cal destacar que el 22 de març de 2014 Sant Boi serà la ciutat de la Ruta 1714 convidada al Born Centre Cultural.

Sant Boi al segle XVIII

Amb motiu de la celebració del Tricentenari, el Museu de Sant Boi té instal·lada a Can Barraquer (fins a l’octubre de 2014) l’exposició “Sant Boi al segle XVIII. Un segle d’entreguerres”, un repàs a l’empremta que els esdeveniments del segle XVIII van deixar a la localitat. La mostra recull, a través de dibuixos i objectes, la transformació de la societat del moment i la vinculació de la figura del conseller en cap de Barcelona, Rafael Casanova, amb la ciutat.

Exposició

Enllaços d’interés

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here