Amb projeccions de gener a juny arreu de Catalunya, la iniciativa vol fer créixer l’hàbit de veure cinema en català entre els petits. Sant Andreu de la Barca és l’única localitat baixllobregatina participant, i aquest 2014 forma part del CINC per primera vegada

Aquest cap de setmana comença als cinemes de Catalunya la 18a edició el cicle de Cinema Infantil en Català CINC, organitzat pel Departament de Cultura.

En aquesta edició el CINC es programarà a 33 localitats catalanes: Agramunt, Badalona, Barcelona, Bellpuig d’Urgell, Cervera, el Vendrell, Figueres, Girona, Granollers, l’Hospitalet de Llobregat, Igualada, la Bisbal d’Empordà, la Seu d’Urgell, Lleida, Mequinensa, Mollerussa, Montblanc, Olot, Platja d’Aro, Reus, Ripoll, Roquetes, Rubí, Sant Andreu de la Barca, Sant Celoni, Sant Cugat, Solsona, Tamarit de Llitera, Tarragona, Tàrrega, Tremp, Vilafranca del Penedès i Vila-seca.

L’objectiu del CINC és fer créixer l’oferta de cinema infantil en català existent al mercat i potenciar l’hàbit de veure  pel·lícules en català, gràcies a una programació atractiva, una  política de preus baixos i una oferta que arriba a tot el territori. Des del seu inici, l’any 2001, fins a l’actualitat el cicle ha comptat amb més de 450.000 espectadors.

En l’edició de 2014, el cicle projectarà 45 pel·lícules de cinema infantil en català en 328 sessions. Els films més projectats seran Zarafa (32 sessions), Doraemon i Nobita Holmes al misteriós Museu del Futur (26 sessions), Frozen. El regne del gel (23 sessions), Pluja de mandonguilles 2 (20 sessions) i Ernest & Celestine (19 sessions).

La Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura impulsa aquest iniciativa que compta amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística i de diversos ajuntaments, institucions, entitats i cinemes.

Col·laboren en aquest cicle: l’Ajuntament de Cervera, Ajuntament de Mequinensa, Ajuntament de Montblanc, Ajuntament de Ripoll, Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, Ajuntament de Rubí, Ajuntament de Solsona, Ajuntament de Tamarit de Llitera, Ajuntament de Tremp, Ajuntament de Figueres, Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, Serveis Territorials d’Ensenyament a Girona, Consell Comarcal del Solsonès, Cinemes Girona de Barcelona, Cinemes Guiu de La Seu d’Urgell, Cinema Kubrick de Vilafranca del Penedès, Cinemes Atrium de Sant Andreu de la Barca, Cinemes Olot, Circuit Urgellenc, Espai Funàtic de Lleida, Filmax Gran Via de l’Hospitalet de Llobregat, Megacine Badalona, Ocine, Cinesa, Espai Cultural La Lira de Tremp, Teatre Auditori de Sant Cugat del Vallès, Teatre Foment de Juneda, Teatre Municipal l’Ateneu d’Igualada, Mollerussa Comercial i Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler de Rubí.

Podeu consultar tota la programació del CINC a cada població en el nou Portal de cinema en català en aquest enllaç

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here