Cornellà, El Prat, Sant Feliu i Viladecans son quatre dels deu ajuntaments d’arreu de Catalunya que han participat en el naixement del CloudBCN, un nou projecte de tecnologia creat amb l’objectiu d’afavorir la col·laboració entre els municipis a partir de la creació de serveis TIC municipals compartits

Es tracta d’una iniciativa impulsada pels ajuntaments de Barcelona, Badalona, Cornellà, Sant Feliu, Viladecans, El Prat, Tarragona, Lleida, Mataró i Sant Cugat que se suma als treballs que s’estan desenvolupant des de Localret, el Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) i la Diputació de Barcelona.

Davant el fet que les administracions locals presten serveis similars a la ciutadania, el CloudBCN neix amb la voluntat d’afavorir l’intercanvi d’experiències i coneixements entre els municipis per tal de permetre la creació de serveis TIC comuns i estàndards que donin resposta de manera més eficaç a ciutadania i empreses.

Alhora, es pretén que els serveis comuns permetin reduir la despesa de les administracions, evolucionant progressivament cap a escenaris més sostenibles, que se sustentin sobre noves tecnologies més eficients, tot garantint els nivells de qualitat.

CloudBCN compta ja amb una primera experiència, el Portal Open Data, un espai col·laboratiu creat per set ajuntaments, entre els quals hi ha el de Sant Feliu de Llobregat, on es poden consultar i descarregar dades obertes dels diferents ajuntaments involucrats en la iniciativa publicades sota estructures i formats estàndards.

De fet, el portal comú es nodreix dels diferents portals individuals d’Open Data que cada ajuntament alimenta amb les seves dades obertes. Consulteu aquí el portal Open Data de Sant Feliu.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here