L’any 2005, el Centre d’Estudis Comarcal del Baix Llobregat (CECBLL) va començar el projecte del Memorial Democràtic del Baix Llobregat, amb la voluntat d’estudiar el període de la dictadura franquista a la comarca. LArxiu Municipal d’Esparreguera és un dels arxius municipals que hi ha participat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]ra, el CECBLL, en coincidència propera amb el 75è aniversari de l’inici de la dictadura franquista a la comarca, engega el projecte del web del Memorial del Baix Llobregat, amb el qual plantegen compartir els coneixements adquirits, així com ampliar-los i difondre’ls mitjançant la incorporació d’un treball en xarxa.

La presentació de la presentació pública de la nova página web “Memorial del Baix Llobregat” es realitzarà el proper dia 23 de gener a les 19h a la Torre del Baró (c/ Ángel Guimerà 2, Viladecans), junt amb la conferència “El Franquisme al Baix Llobregat: Dictadura i transformació del paisatge urbà i natural”, a càrrec de l’historiador Carles Santacana i Torres.

L’Arxiu Municipal d’Esparreguera participa en aquest projecte aportant la relació de les sèries documentals que custodia, incloses dins l’àmbit cronològic del franquisme (1939-1979), a més de documents i fotografies digitalitzades que ajuden a il•lustrar el període tractat.

A continuació podeu descarregar un dels arxius que l’Arxiu Municipal d’Esparreguera ha aportat a la web:

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here