CiU subratlla “el compromís del Govern de la Generalitat” amb Viladecans d’acord amb l’anunci de construcció d’aquest tercer Centre d’Assistència Primària. Pel que fa a Molins de Rei, la Generalitat ha comunicat a l’Ajuntament que ha aprovat l’execució de les obres de construcció del nou institut Lluís de Requesens, confirmant-se així el manteniment del calendari previst

El tercer ambulatori de Viladecans

Mercè Jou, portaveu adjunta de CiU al Parlament, ha subratllat “el compromís del Govern de la Generalitat” amb la ciutat de Viladecans, després que el conseller de Salut, Boi Ruiz, hagi anunciat la construcció d’un tercer centre d’assistència primària aquest matí al Parlament, després de ser preguntat per la diputada de CiU. La diputada ha recordat que aquest CAP estava previst al 2007 “quan es contemplava un increment poblacional” que finalment, “no es va produir”.

La diputada ha apuntat que “les respostes que dóna el conseller Ruiz i la realitat de cada dia” faran que els ciutadans d’aquesta població del Baix Llobregat “puguin percebre que el Govern també aposta per l’Hospital de Viladecans”. Mercè Jou ha reafirmat l’aposta del Govern de la Generalitat malgrat que hagi existit “un ambient intoxicat”.

En resposta a la diputada, el conseller de Salut ha recordat que “en una reunió el 19 de juliol de 2012, ens vam comprometre a tirar endavant aquest tercer CAP” i que “el 17 d’octubre del 2013 es va publicar el concurs i que aquest ja està adjudicat”.

La diputada Mercè jou ha destacat el compromís del Govern tot i no haver-se assolit la xifra de 82.000 persones, en la previsió de la seva construcció. A més el conseller Ruiz ha afegit que “aquest equipament ens permet encabir en aquest centre d’assistència primària altres activitats com la salut mental que es feia en l’àmbit de Gavà, situar-hi el programa de salut mental i reproductiva i s’està valorant de concentració de tota l’atenció pediàtrica”.

L’Institut Lluís de Requesens de Molins de Rei

El Govern de la Generalitat ha aprovat la construcció de l’institut Lluís de Requesens al barri del Canal de Molins de Rei. D’aquesta manera es confirma que es mantenen els terminis previstos per l’execució d’un dels projectes més importants pel municipi dels propers anys, ja que suposarà una inversió important a càrrec de la Generalitat al costat de la zona esportiva Ricard Ginebreda que l’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana de Barcelona també estan remodelant i ampliant.

El projecte preveu la construcció d’un nou institut molt més gran que l’actual, de 4.590 m2, que permetrà passar de les tres línies d’ESO actual (Educació Secundària Obligatòria) fins a les cinc.

L’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, ha rebut la noticia amb “satisfacció” perquè segons ell mateix ha apuntat “poder garantir una inversió d’aquesta magnitud en el context actual de les finances de la Generalitat té un mèrit indiscutible”. Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde i regidor d’educació, Xavi Paz, ha volgut destacar que “aquest anunci permet mantenir i refermar els calendaris fixats i pactats amb la Generalitat i que són els necessaris per donar cobertura a les necessitats dels alumnes de Molins de Rei”.

L’Institut Lluís de Requesens és un dels dos instituts públics de Molins de Rei, de titularitat del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, que dóna servei a la zona escolar de Molins de Rei – El Papiol. La seva oferta escolar se centra en l’Ensenyament Secundari Obligatori i batxillerats, en totes les modalitats (humanístic, científic i tecnològic) excepte el batxillerat artístic.

L’evolució demogràfica de la zona escolar de Molins de Rei i el Papiol fa necessari l’increment d’espais dels centres públics per satisfer les necessitats d’escolarització en l’etapa obligatòria (ESO) i postobligatòria (batxillerats, cicles formatius, etc).

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here