L’ex jugador de l’NBA, Adonal Foyle, i l’ex jugadora de la WNBA (Women’s NBA), Ruth Riley, visiten aquest dilluns 27 de gener el Palau d’Esports Juan Carlos Navarro de la capital baixllobregatina, on xerraran i jugaran a bàsquet amb les jugadores del Barça CBS

Els dos esportistes de l’NBA venen al municipi convidats pel consolat general dels Estats Units en el marc del programa de diplomàcia esportiva Sports Envoy de l’Oficina Sports United del Departament d’Estat dels Estats Units. La sessió, que tindrà lloc de 19 a les 20.30 h, és oberta a tothom.

L’objectiu de la trobada, donat el marcat perfil solidari i de compromís social de les dues figures de l’NBA, és transmetre als joves valors associats a l’esport com el treball en equip, la cohesió social, el diàleg intercultural o el lideratge. A més, tots els nois i noies que hi participin tindran l’oportunitat de jugar a bàsquet amb dues estrelles de la lliga nord-americana.

Ruth Riley (28 d’agost de 1979) és nascuda a Kansas, però s’ha criat a l’estat d’Indiana. Des del 2001 i fins a l’actualitat ha jugat als equips Miami Sol; Detroit Shock; San Antonio Silver Stars; Chicago Sky i Atlanta Dream. A més, Riley també ha jugat en breus períodes a les lligues espanyola, polonesa i grega. És llicenciada en Psicologia per la Notre Dame University. A banda de la seva faceta com a jugadora de bàsquet (que l’ha dut a guanyar dos cops la WNBA i a ser medallista d’or a les Olimpíades del 2004), sempre ha estat molt vinculada a causes solidàries i campanyes educatives. Per això, és portaveu de la campanya de Nacions Unides “Nothing but Nets” per prevenir la malària. També ha escrit el llibre infantil The Spirit of Basketball; alhora dóna suport a diferents campanyes contra la SIDA.   Adonal Foyle (9 de març de 1975) va jugar durant 13 temporades a l’NBA: les primeres 10 amb els Golden State Warriors i les darreres tres amb els Orlando Magic. Actualment és fundador i president de dues organitzacions sense ànim de lucre: Kerosene Lamp, dedicada a ajudar joves en risc d’exclusió social, i Democracy Matters, que promou un rol actiu dels joves en política. Recentment ha publicat el llibre il·lustrat per a infants Too-Tall Foyle Finds His Game, basat en la seva experiència vital.

Adonal Foyle va créixer al país caribeny de Sant Vincent i Les Grenadines, on va començar a jugar a bàsquet quan tenia 15 anys. La seva voluntat per cursar estudis superiors el va dur als EUA i a entrar a l’NBA. Ell ho defineix com una combinació d’ambició, esforç i una mica de bona sort. El fet d’haver-se criat en un entorn desfavorit, va influir de forma determinant en la seva visió del món i, fora de la pista de bàsquet, és un activista amb un gran sentit del compromís cap a la resta de la societat i, en especial, vers els joves. Tot i que va haver de deixar la universitat quan va entrar a l’NBA, l’any 1999 es va llicenciar cum laude en Història i va cursar un màster en Psicologia Esportiva a la John F. Kennedy University.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here