El Museu Palau Mercader acull aquests dies l’exposició Vestigis del Modernisme, obrim el teló.  En ella es podrà conèixer de més a fons aquesta època especialment important a la cultura catalana. És una mostra gratuïta i es podrà visitar fins el proper 9 de març

El Museu Palau Mercader de Cornellà del Llobregat presenta l’exposició itinerant “Vestigis del Modernisme. Obrim el teló”. Es tracta d’una mostra produïda pel Museu Abelló de Mollet del Vallès, adaptada per la Diputació de Barcelona perquè recorri la Xarxa de Museus Locals.

Aquesta exposició sorgeix del descobriment dels vestigis excepcionals que Joan Abelló (1922-2008) havia anat atresorant al llarg d’una intensa trajectòria dedicada a la pintura i al col·leccionisme, i que procedeixen, en gran part, de qui va ser el seu mestre, el pintor Carles Pellicer (1865-1959).

“Vestigis del Modernisme. Obrim el teló” és una recreació de les arts escèniques mitjançant obres del fons del Museu Abelló, juntament amb algunes peces procedents de l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona i del Museu d’Art de Cerdanyola. A partir de l’evocació escrita per Joan Abelló a la seva obra “L’hora del te” (1961), s’han escollit escenes que al·ludeixen al teatre, la música i la dansa, síntesi de l’ideal de l’art total del Modernisme.

La mostra és una trilogia complerta sobre aquest període. A la primera part Obrim el teló es presenten les principals arts escèniques del Modernisme i els indrets culturals més representatius, com Els 4 Gats.

Es podrà veure fins al proper 9 de març. A més, al febrer es portaran a terme un parell d’activitats complementàries: el documental Barcelona, abans que el temps ho esborri i l’audició Sona, sona la pianola.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here