Més expositors i més comoditat pels visitants. Aquestes són les principals novetats d’una Fira de la Candelera que arrencarà el proper 31 de gener presentant les dades de l’impacte econòmic que té al municipi. Si el temps acompanya s’espera que més de 300.000 persones passin per Molins de Rei durant l’edició de la Fira d’enguany

La Fira de la Candelera 2014 comptarà amb 924 expositors, un 2% més que l’any passat. Un creixement que permet situar l’edició de l’any com una de les més grans de la història a nivell d’oferta de productes i serveis exposats. Especialment destacable és l’increment d’expositors a la Fira de Vins, que ha passat de 24 a 35 expositors, omplint tota la capacitat disponible i fins i tot generant una llista d’espera per possibles baixes d’última hora que es puguin produir. Aquests resultats s’han obtingut malgrat tenir una reducció del pressupost del 2’7%, situant-se en els 463.038’90 euros.

D’altra banda, l’Ajuntament ha reforçat diferents aspectes del dispositiu logístic amb l’objectiu de fer el màxim d’atractiva i confortable la visita dels centenars de milers d’assistents que s’esperen. Una de les novetats més notables és el reforç del serveis de bus i d’aparcament. Per tal de facilitar l’accés a la Fira s’ha habilitat un nou bus llençadora que sortirà del polígon de Riera del Molí, que se suma a les dues altres llençadores que tradicionalment enllacen el recinte firal amb els barris de muntanya i el polígon El Pla. Precisament al polígon El Pla s’han duplicat les places d’aparcament existents, habilitant-ne 320 de noves, si bé es recomana als assistents utilitzar el transport públic sempre que sigui possible.

A nivell tecnològic també s’han reforçat els serveis de wifi i telefonia mòbil. En el cas del wifi s’ha reforçat el servei i ampliat la cobertura a la zona del planter. Amb aquesta mesura es busca donar les màximes facilitats perquè els assistents ajudin a difondre la Fira i les activitats que s’hi succeeixen a través de les xarxes socials. Per altra banda també s’ha negociat amb els principals operadors de telefonia mòbil perquè dupliquin la capacitat de la xarxa amb l’objectiu de garantir l’estabilitat de la mateixa i les trucades dels assistents. En la mateixa línia també s’habilitaran nous espais perquè els mitjans de comunicació puguin fer les seves cobertures informatives de la Fira amb les millors condicions possibles.

També és remarcable que just abans de la inauguració de la Fira de la Candelera es presentarà l’estudi que, en base a les dades recollides l’any passat, analitza i avalua quin és l’impacte real que té la Fira sobre l’economia del municipi. L’estudi, que demostra que la Candelera és un excel·lent negoci per l’economia de Molins de Rei, es presentarà el divendres 31 de gener a les 16h a la sala Punt de Comerç.

Pel què fa al programa de la Fira consolida algunes de les novetats de l’any 2013 i també ha programat noves xerrades orientades, principalment, a l’àmbit econòmic. Es pot consultar i descarregar el programa complert des del web  www.firacandelera.cat.

Durant la roda de premsa de presentació de la 163ª Fira de la Candelera, l’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, va destacar que “la Fira és la nostra millor targeta de presentació i ens permet ensenyar com són i donar un salt qualitatiu en l’àmbit econòmic respecte als municipis del nostre entorn”. A més, Casals va voler subratllar que “els números d’enguany estan entre els millors de la història i és magnífic que ho haguem aconseguit en una període de moltes dificultats econòmiques perquè vol dir que hem sabut fer la Fira atractiva als expositors i als visitants a parts iguals”.

De la seva banda, el primer tinent d’alcalde de la població, Xavi Paz, va assenyalar que “arribem a la Fira amb força, amb rècord d’expositors i amb més vitalitat que mai”. Paz tambéva comentar que “l’estudi d’impacte econòmic que es presentarà la setmana que ve demostren que cada euro que ens gastem en la Fira s’ha d’entendre com una inversió molt rendible, ja que retorna multiplicat amb escreix i repartit per tota la població”.

Les més de 150 activitats de la Fira de la Candelera arrencaran amb el pregó que tindrà lloc al Foment Cultural i Artístic aquest divendres 24 de gener a les 21h i que pronunciarà mossèn Xavier Aymerich.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here