Mejías assegura que, si cal, el seu partit acudirà als tribunals per denunciar l’ús de les dades que considera fraudulent. El diputat de Ciutadans José María Espejo-Saavedra ha explicat, en declaracions a Efe, que les agrupacions municipals del seu partit a la comarca del Baix Llobregat ja han començat a presentar instàncies als ajuntaments on creuen que els equips de govern contemplen la possibilitat de cedir el padró

Ciutadans vol impedir que els ajuntaments catalans puguin cedir les dades dels seus padrons municipals per crear un cens per a la consulta sobre el futur polític de Catalunya.

La nova portaveu del grup de Ciutadans, Carina Mejías, va explicar aquest dimarts que el seu partit ha decidit posar en marxa una campanya “informativa” per “presentar instàncies als ajuntaments” on comuniquen als alcaldes “que la cessió del padró i del cens per a altres usos que no són el motiu pel que s’han fet és il·legal, que això està protegit per l’Agència de Protecció de Dades, i que qualsevol intent pot suposar incórrer en una infracció administrativa”.

El diputat de Ciutadans José María Espejo-Saavedra ha explicat, en declaracions a Efe, que les agrupacions municipals del seu partit a la comarca del Baix Llobregat ja han presentat instàncies als ajuntaments baixllobregatins que consideren susceptibles de cedir el padró.

Segons ha pogut saber elBaix.cat, la instància ha estat presentada per C’s a Cornellà i es debatrà al proper ple. A Sant Boi, una instància similar en format de moció, va ser presentada per Plataforma per Catalunya, i recolzada per C’s, que no té representació al consistori santboià. La moció va ser rebutjada dilluns al Ple.

Espejo-Saavedra ha assegurat que, en el cas que els ajuntaments cedeixin el padró per elaborar el cens d’una eventual consulta sobiranista, Ciutadans iniciarà accions administratives contra ells i informarà als ciutadans perquè puguin realitzar denúncies personals.
En aquest sentit, la portaveu Carina Mejías ha advertit que Ciutadans utilitzarà “tots els instruments legals possibles” perquè “totes les cessions podrien ser objecte de demanda”, per evitar així que “els ciutadans hagin de presentar demandes individualment”.

La instància presentada per C’s assegura que “la Generalitat no podria emparar-se” en què la cessió de dades fos “necessària per a l’exercici de les seves respectives competències” perquè l’administració “no té en absolut competència per convocar una consulta que incideix sobre una matèria constitucionalment reservada a l’Estat”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here