Des del consistori baixllobregatí ja s’ha reiterat la voluntat de seguir demanant l’ampliació i emprenent les accions que siguin necessàries, i s’assegura que es mantindrà tota l’oferta educativa existent per al proper curs, sense reducció de grups

L’ampliació de l’institut Montserrat Colomer de Sant Esteve Sesrovires no serà una realitat enguany. Així ho va traslladar el director dels Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament al Baix Llobregat, Josep Maria Pérez, a l’alcalde de Sant Esteve, Enric Carbonell, i al regidor d’Educació, Jordi Borrell, en una reunió mantinguda ahir al matí a l’Ajuntament de Sant esteve.

Tot i que ambdues administracions coincideixen en la necessitat i urgència d’executar aquest projecte, la manca de finançament per part de la Generalitat implica que no es podrà tirar endavant el proper curs.

L’Institut Montserrat Colomer es va inaugurar l’any 2006, inicialment com a centre de secundària amb tres línies d’ESO. A partir del curs següent es van instal•lar dos mòduls prefabricats per impartir batxillerat.

El projecte d’ampliació del centre es va aprovar l’octubre de 2008 i un any després el Govern en va publicar l’acord per a l’execució, dotada amb 1.662.425 euros. Però a data d’avui els alumnes de batxillerat segueixen en mòduls prefabricats.

Des del consistori ja s’ha reiterat la voluntat de seguir demanant l’ampliació i emprenent les accions que siguin necessàries. Durant l’any passat es van impulsar diverses iniciatives parlamentàries des dels grups de PSC i ICV, també del PP, per tal que es recollís en el pressupost de la Generalitat, però van trobar l’oposició de CiU i ERC. Finalment, no ha estat incorporada en els comptes autonòmics per al 2014.

Per al regidor d’Educació, Jordi Borrell, “L’ampliació de l’institut és l’únic punt negre del nostre sistema educatiu per què és un projecte inacabat en el seu moment i que ara necessitem amb urgència”. Borrell ha insistit que “Tot i estar en la llista de prioritats del Departament, des de l’Ajuntament seguirem empenyent amb força perquè sigui una realitat”.

D’altra banda, en la reunió també es van posar sobre la taula les necessitats del municipi en quant a escolarització d’infantil i primària per al proper curs, tenint en compte les dades del cens i de creixement, i es va ratificar el manteniment de tota l’oferta educativa existent. Així, el Departament d’Ensenyament va confirmar que no s’eliminarà cap grup.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here