La colla de Castellers de Castelldefels obre les portes a l’adhesió de nous membres, objectiu que mou l’anomenada Escola Castellera: oberta a tothom, quatre divendres consecutius, des del passat dia 24 de gener

Tot i ser la colla més antiga de la comarca i la tretzena de Catalunya, amb 31 anys d’història a les espatlles, els Castellers de Castelldefels admeten —en la crida publicada al bloc de l’Agrupació de Cultura Popular (de què formen part)— que “és molt típic escoltar ‘no sabia que hi havia colla castellera a Castelldefels’”.

Amb l’objectiu de “donar-se a conèixer més a la població i d’introduir un element més en l’educació de la canalla”, els grocs proposen, un any més, l’escola de castells, que es va iniciar el passat divendres 24 de gener i que s’allargarà durant quatre divendres consecutius més.

L’escola de castells “no està adreçada només a infants sinó a tota la població, ja que els castells es nodreixen de gent de totes les talles, edats i condició física. Volem apropar a tothom el món dels castells, una de les activitats més tradicionals, amb més força i més identificatives i diferenciadores de la cultura catalana”.

Amb l’escola es vol difondre i ensenyar la tècnica castellera —i els “múltiples valors que transmet, entre d’altres: sacrifici, treball en equip, integració, amistat, esport, diversió, cultura, emoció…”— a tothom qui ho vulgui.

Les properes activitats es duran a terme, doncs, els divendres 31 de Gener i 7 i 14 de febrero de 19:30 a 22 h al local de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels, situat a l’avinguda de Lluís Companys 6, a Castelldefels, que és el mateix local social de la colla.

La colla proveirà dels materials necessaris per a dur a terme l’activitat, cascs per als més petits i faixes per a tothom. L’activitat és totalment gratuïta.

Donada la gran quantitat de posicions dins un castell, les persones que vinguin en grups seran dividides en grups, als quals “se’ls presentaran les diverses tècniques i mesures de seguretat castelleres i es posaran en pràctica els coneixements adquirits”. Així, a la canalla se l’ensenyarà a pujar a una estructura, mentre que i els adolescents i adults, segons la talla i el pes, aniran adquirint diverses posicions dins els pisos inferiors de l’estructura o bé a la pinya.

Tot i que es recomana assistir a totes les sessions, les persones que vinguin una vegada començada l’escola de castells tindran la mateixa oportunitat d’aprendre que aquelles que vinguin des del primer dia. “Com en tota activitat esportiva, la repetició i la pràctica fan que es millori la tècnica, que és molt important a l’hora d’executar un castell, per tant es recomana assistir a totes les sessions”.

Temporada regular

Una vegada acabada l’Escola de Castells, comença la temporada regular d’assaigs de la colla castellera. A les persones a les quals els hagi agradat l’activitat “se les encoratjarà a a formar part de la colla, a participar en els assaigs i a venir a les sortides”. Els assaigs tenen lloc els dimarts de 19 a 21 h i els divendres de 19:30 a 21 h (canalla) i de 21 a 23 h (adults).

A més de ser un dels ingredients fonamentals de les festes majors (d’agost i de desembre) i altres diades festives de la ciutat, els Castellers de Castelldefels participen també en altres activitats allunyades dels castells, com la cavalcada de Reis, la rua de Crnaval, la paradeta de Sant Jordi, excursions, dinars populars, colònies…

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here