L’exposició permanent ‘Experiències Matemàtiques’ serà oberta al públic per primera vegada en una jornada amb animació i presentació als ciutadans de Cornellà

L’exposició permanent ‘Experiències matemàtiques’ serà oberta al públic per primera vegada al Museu Palau Mercader en una Jornada de Portes Obertes el diumenge 2 de febrer, de 10 a 14 hores, amb animació i presentació als ciutadans de Cornellà.

L’exposició es podrà visitar en format ‘Tastet’, en grups de fins a 15 persones als quals els acompanyarà un guia. Al parc hi haurà tres carpes amb tallers on podran participar grans i petits (Nusos, Banda de Moebius i Jocs), així com quatre espais per a nens més petits i no tant petits, amb peces grans i matalassos sobre Cub Soma, Arc Catenari, Tangram i Polydron gegant.

La col·lecció pertany a l’Associació per promoure i crear un Museu de Matemàtiques a Catalunya (MMACA), creada per un grup de professors i matemàtics de tot Catalunya, es planteja com a principal repte popularitzar les matemàtiques i fer-les més emocionants i aplicables al desenvolupament social, econòmic i personal. Precisament, el dimecres 5 de febrer, de 17 a 20 hores, hi haurà una jornada inaugural per a la comunitat educativa on presentaran el projecte educatiu i museístic.

Eina de divulgació

L’Ajuntament de Cornellà va considerar important establir a la ciutat aquesta seu per l’important vessant educatiu d’aquest projecte, com a eina per divulgar i estimular una imatge social positiva de les matemàtiques, i com a important instrument de suport a la tasca dels centres educatius, tant locals com de tot Catalunya, des de primària fins a la universitat, tot i complementant-la amb propostes i activitats de tota mena.

‘Experiències matemàtiques’ té la seu a la planta superior del Museu Palau Mercader i obrirà per al públic general tots els dimecres de 17 a 20 hores, i els diumenges de  10 a 14 hores. Està previst que les visites escolars s’iniciïn a partir del 10 de febrer. MMACA està acabant d’enllestir el sistema de reserves online; fins aquest moment, es pot demanar més informació a reserves.cornella@mmaca.cat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here