Aquesta edició reafirma el compromís de la Regidoria de Cultura amb la festivitat i l’associació Amics del Cavall des de la represa de l’acte l’any 2012 (no es feia des del 2005). Serà una edició especial, amb el suport del poble de Torrelles i les seves entitats, com ara els grallers i l’associació dels tres tombs de Torrelles

Els Tres Tombs és una festa popular a l’entorn de la festivitat de sant Antoni Abat (17 de gener). El ritus principal consisteix a donar tres voltes amb els cavallscarros i altres animals de tir per l’interior de la població. Per això, aquest ritus s’anomena Tres Tombs o també “Passades”, “Beneïdes” i “Passant”.

Antigament es donava tres voltes al voltant d’un espai on es feia una gran foguera feta amb ramatge verd. Un cop el cristianisme té major presència, els tombs es fan al voltant de l’església de Sant Antoni o, en el seu defecte, a la imatge del sant, des d’on es fa la benedicció dels animals. En molts indrets es costum portar mascotes com gats, gossos i ocells per ser beneïts.

Aquesta festivitat es celebrarà avui a Begues. A les 10 h es farà la concentració de carruatges al darrere de les instal·lacions esportives i se celebrarà un esmorzar.

El recorregut començarà al migdia i passarà pel carrer Vallirana, Santa Eulàlia, Candi, Mossèn Cinto, pel passeig de l’Església, la Rambla, el carrer Major, Anselm Clavé i Ferran Muñoz.

Llegiu els consells de seguretat per als Tres Tombs clicant AQUÍ

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here