L’Ajuntament de la capital baixllobregatina  i la Generalitat han arribat a un acord per tal de convertir la Nau de les Sedes de Can Bertrand en un centre de formació professional de referència a la comarca, homologat pel Departament d’Ensenyament, on s’impartiran les especialitats d’hoteleria i turisme i productes alimentaris

Amb aquest nou equipament educatiu, Sant Feliu veurà reforçada l’oferta d’estudis de secundària a la ciutat, ja que serà el tercer institut, alhora que esdevindrà l’únic centre del Baix Llobregat on es podran cursar estudis de grau mitjà i superior relacionats amb el món de la restauració. La futura escola d’hoteleria disposarà també d’un restaurant pedagògic obert al públic on els alumnes podran fer pràctiques i aprendre l’ofici.

La posada en marxa d’aquest nou centre de formació professional, que es preveu que entri en funcionament el curs 2015-2016, suposarà el trasllat dels cicles formatius de cuina que actualment es fan a l’institut Martí Dot. L’oferta formativa a Can Bertrand, però, s’ampliarà i millorarà ja que les noves instal·lacions creixen en superfície i recursos. Per la seva banda, l’institut Martí Dot podrà disposar de més aules per donar resposta a l’augment d’alumnes que es viurà en els propers anys.

Un edifici de valor extraordinari

La nau gran de Can Bertrand, que forma part d’un complex industrial de finals del segle XIX, ha estat rehabilitada mantenint l’estructura i els forjats. Disposa de tres plantes de 1.204 metres quadrats cadascuna, i la façana frontal s’ha fet tota nova de vidre. Amb la ubicació dels estudis d’hoteleria, es recupera un espai emblemàtic de la ciutat i de gran valor històric, que destaca també per la seva cèntrica ubicació i per la proximitat a l’estació de tren, tramvia i xarxa d’autobusos.

Les obres d’adequació i la posada en marxa del que serà el tercer institut de Sant Feliu van a càrrec de la Generalitat, que invertirà 5 milions d’euros.

Can Bertrand, parc educatiu de referència

La urbanització del sector de Can Bertrand va suposar la recuperació de les tres naus de l’antiga fàbrica tèxtil del mateix nom. A les naus baixa i tranversal es troben actualment l’Escola d’Educació Especial Tramuntana i el Centre Marquet Molins. Amb la futura obertura de la nau gran com a centre de formació professional, el sector de Can Bertrand esdevindrà un parc educatiu amb serveis referents a la comarca.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here