Aquest dissabte 8 de febrer, a la Casa de Cultura d’Abrera, a les 18 hores, es presenta el primer Banc del Temps d’Abrera en un acte públic on s’exposaran els objectius i el funcionament d’aquesta nova entitat i on també participaran els responsables del Banc del Temps de Sant Cugat explicant al públic assistent la seva experiència

Un banc de temps és una iniciativa comunitària d’intercanvi de temps, que emula simbòlicament el funcionament d’un banc, però en el qual allò que es “presta” i es “rep” és temps dedicat a serveis a les persones.

Aquest mecanisme d’intercanvi multilateral té per objectiu establir una xarxa d’ajuda mútua i reforçar els llaços comunitaris d’un barri, poble o ciutat.

Els bancs del temps neixen com un espai d’intercanvi de serveis sense que intervinguin, en cap moment, els diners. Així, qualsevol persona pot esdevenir soci o sòcia i intercanviar les seves habilitats i coneixements amb la resta de membres.

A la vegada, el Banc del Temps és un projecte diferent al del voluntariat relacionat amb les xarxes de bescanvi que es creen en època de crisi económica o a les economies alternatives.

La filosofia dels bancs de temps es basa en cinc principis:

  • Tothom té una habilitat o servei que oferir
  • Alguns treballs no es poden valorar amb un valor monetari
  • Reciprocitat en l’ajuda
  • Les xarxes socials són necessàries
  • Respecte per tots els éssers humans

L’acte de presentació del Banc del Temps d’Abrera, es realitzarà dissabte 8 de febrer a les 18h, a la Casa de Cultura d’Abrera. El projecte compta amb el suport del consistori abrerenc.

 

Font de la imatgehttp://www.sindinero.org/blog/archives/category/trueque/bancos-de-tiempo

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here