Les escoles bressol han aplicat aquest curs 2013-2014 la tarifació social amb l’objectiu que qualsevol infant pugui accedir-hi en condicions d’igualtat i equitat

Segons les dades del primer trimestre del curs, es constata que dels 395 alumnes de les quatres escoles bressol municipals, el 59% paga el servei a un preu inferior del que hauria hagut de pagar sense l’aplicació de la tarifació social. És a dir, la quota mensual que abonen oscil·la entre els 32 € i els 147 €, mentre que en el curs anterior la quota del servei era de 160 € per a tothom.

Amb la tarifació social, el preu deixa de ser la barrera que impedeix a moltes persones portar els seus fills i filles a l’escola bressol. Així, en aquest curs s’han definit fins a set quotes pel servei bàsic d’educació que van des dels 32 € als 195 €. Pel que fa als preus del servei de menjador, s’han establert quatre quotes per al servei fix que van des dels 3,50 € als 7,50 € diaris.

La tarifació social és un dels compromisos prioritaris que l’Equip de Govern -ICV-EUiA que ostenta l’alcaldia, i CiU-, s’havia marcat per a aquesta legislatura per tal de reivindicar la funció social dels serveis i alhora garantir que siguin sostenibles econòmicament.

Augmenten un 30% els infants que es queden al menjador

En els darrers anys s’havia detectat una davallada del nombre d’infants que es quedaven a dinar. I és que els menús infantils s’encareixen sobretot perquè són més elaborats i perquè cal més personal. Amb l’aplicació de la tarifació social el menjador ha augmentat en un 30% el nombre d’infants, que han passat dels 143 el curs passat als 186 actuals. Una dada que explica aquest increment és que el 56% dels usuaris paguen el menú diari a un preu inferior als 7,50 euros, que era el cost fix previ a la tarifació social.

 

Font: http://www.santfeliu.cat/

3 COMENTARIS

  1. jejeje perdó company, moderem els comentaris cada dia més o menys a aquesta hora, quant la cosa està més en calma. En quant al sentit del teu comentari anterior, dir que ens hem fet ressò de la notícia tal i com l’ha publicat l’Ajuntament. Si t’hi fices veuràs que ho posa al final, on fem constar la Font. El debat que proposes és interessant i et convidem a fer un article d’opinió al respecte, en el cas que vulguis aprofundir-hi. Moltes gràcies per seguir-nos! L’equip d’elBaix.cat

  2. Veig que us costa molt moderar un comentari que no sigui una lloa per vosaltres.
    No estareu aplicant la censura, oi?

  3. Crec que os equivoqueu al titular: “Prop del 60% de famílies es beneficien de la tarifació social a les escoles bressol de Sant Feliu de Llobregat”. El correcte crec que hauria estat titular:
    “El 100% de les families paguen la tarifa aprovada per l’Ajuntament”, ja entenc que aquesta no es una noticia però es el que succeeix .

    Però es que l’enfocament de la vostre noticia es benèfic assistencial no de drets.

    Quan hom aprova una tarifació social, no esta aprovant un seguit de bonificacions sobre una tarifa única en funció del nivell de renda, sinó que esta aprovant un preus públics que són diferents en funció de la renda familiar disponible. NO es una subvenció es UN dret: el dret a obtenir el mateix servei (en aquest cas el de escoles bressol) per un preu diferent a d’altres. En conseqüència no podeu valorar-lo com si fos un fet graciable i asistencia

    No obstant, la vostra “noticia” oblida – com fa la propaganda oficial de l’Ajuntament – dir quantes persones han vist incrementades les seves aportacions d’una maner molt intensa, (a més a més a més del 41% que estan en la tarifa màxima (195€) i que van patir un increment del 20%) perquè abans abonaven unes quotes que també eren inferiors i que ara han vist incrementades en percentatges inclús superiors.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here