Dimarts al matí els treballadors i treballadores del primer torn de treball de COBEGA-Coca-Cola de les diferents plantes de Catalunya es van concentrar a les portes dels seus centres de treball  per manifestar el seu rebuig a l’Expedient de Regulació d’Ocupació presentat. Això forma part del pla d’aturades que s’ha acordat a nivell estatal, i que continua amb una aturada avui, i els propers  11 i 13 de febrer

La Federació Agroalimentària de CCOO de Catalunya va valorar positivament la participació de la plantilla de COBEGA-Coca-Cola a les aturades de dimarts dia 4 de febrer, amb un 70% de participació en el conjunt de centres de Catalunya i arribant al 100% a les plantes de producció.  Les aturades i concentracions van continuar en el 2n torn de treball.

Les aturades parcials i les concentracions segueixen avui, així com els propers 11 i 13 de febrer. Els horaris seran el següents: Esplugues de Llobregat (Avinguda dels Països Catalans, 32) de 8:00 a 11:00; Martorelles (carrer Verneda, s/n, Polígon Can Fenosa) de 6:00 a 8:00, de 14:00 a 16:00 i de 22:00 a 24:00; Tarragona (carrer Arquebisbe Pont i Gol, 6, local 2) de 7:30 a 10:00; Lleida (carrer Pere Cabrera, 16 edifici Eurotrading) de 7:30 a 10:00; Girona (carrer Freser, 66) de 7:30 a 10:00.

A més, els dies 18 i 20 de febrer es preveu vaga de 24 hores. Aquestes aturades són complementàries a les vagues indefinides ja en marxa a les plantes afectades pels tancaments.

La Federació Agroalimentària de CCOO de Catalunya denuncia la il·legalitat d’aquest ERO i vol que se’n declari la nul·litat. La denúncia s’ha interposat davant la Direcció General d’Ocupació i la Inspecció de Treball, després d’intentar sense èxit la retirada de l’ERO per la via de la negociació.

Per al sindicat, no té sentit ni justificació tancar plantes i acomiadar milers de treballadors i treballadores a COBEGA-Coca-Cola, quan la companyia ha obtingut uns beneficis de 800 milions d’euros i una facturació de 3.000 millons.

Els treballadors i treballadores afectats a tot l’Estat, serien 1.253 d’una plantilla de 4.270.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here