El passat dia 4 de febrer va entrar en funcionament la Biblioteca Municipal L’Ateneu d’Esparreguera, després d’un trasllat de l’antiga Biblioteca Beat Domènec Castellet, en servei durant 75 anys. La biblioteca forma part de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona

La biblioteca, situada a l’antic teatre de l’Ateneu, s’emplaça en un edifici de nova planta de 1.895 metres quadrats útils, obra de l’arquitecte José Manuel Quiñoa. Es tracta d’un edifici semisoterrat que acull la biblioteca i l’arxiu municipal. Té tres plantes i està configurat de manera que cada una d’elles té com a mínim un pati d’entrada de llum natural. Inclou una sala polivalent, que té un accés independent, així com també l’arxiu municipal i la zona de treball intern.

L’equipament ofereix un fons inicial de 32.750 documents, entre els quals hi ha 27.300 llibres i 5.450 documents audiovisuals. També té 105 subscripcions a diaris i revistes. La biblioteca estarà oberta al públic 35 hores i mitja setmanals. Incorpora el préstec d’autoservei gràcies a la tecnologia RFID, que permet a l’usuari gestionar ell mateix el préstec i retorn de documents.

La Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona està integrada per 216 biblioteques i nou bibliobusos, que treballen de forma coordinada i amb uns mateixos estàndards de qualitat per tal de facilitar l’accés a la cultura, el lleure i la informació als ciutadans de la demarcació de Barcelona.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here