La Conselleria d’Ensenyament ha decidit suspendre de forma preventiva les activitats extraescolars a l’exterior la tarda d’aquest dilluns, amb l’objectiu d’evitar riscos per als nens i nenes, després que Protecció Civil hagi decidit mantenir l’alerta del pla Procicat per fort vent arreu de Catalunya

Així, es preveuen vents intensos especialment a Tarragona, Terres de l’Ebre (Tarragona) i Alt i Baix Empordà (Girona), amb tendència a incrementar-se fins a les 19.00 hores, i posteriorment l’episodi ha de remetre, segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

Així mateix, en les cotes altes i mitjanes de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, com és el cas del Baix Llobregat, s’han produït ratxes importants de prop de 50 quilòmetres per hora.

El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut fins al moment 54 trucades per incidents relacionats amb els forts vents, i la majoria (14) per obstacles en la via, seguits d’accidents causats pel vent (vuit trucades per camions bolcats), i cobertes inestables (6).

La situació ja s’ha normalitzat en la N-340 a l’Ametlla de Mar (Tarragona), ja que entre les 12.56 i les 15.42 hores la via s’ha tallat en ambdós sentits i s’han efectuat desviaments cap a l’AP-7 per un camió que ha bolcat, i continuen les afectacions per neu en la BV-4024, BV-4031, C-28 i N-260, on és obligatori l’ús de cadenes.

Des del Servei Català de Trànsit (SCT) es recomana reduir la velocitat, vigilar la distància lateral, fixar-se en la trajectòria del vent, subjectar de forma segura el volant, no frenar bruscament i portar les cadenes, en cas de neu.  També es demana que se segueixin els consells d’autoprotecció en cas de forts vents.

Segons el SMC, la probabilitat mitjana de ratxes de vent superiors a 25m/s al Baix Llobregat oscil·la entre el 30 % i 70%, entre les 13 hores de dilluns, 10 de febrer, i les 7 hores de dimarts, 11 de febrer. Segons el servei es tracta d’un “Perill Baix” (2 sobre 6).

 

Font imatge: web municipal de Castelldefels

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here